Bankat shtrëngojnë kushtet për bizneset dhe individët, pritet rritje interesash

2018-04-20T15:40:14+00:00 20 Prill, 2018 15:40|Kategoritë: Para, Tregje|

Nëse doni të merrni hua në një bankë do ta keni më të vështirë, pasi bankat do ju kërkojnë më shumë “llogari” për të ardhurat dhe do vënë më shumë kushte për kolateralin. Rezultate ...

Pas TVSH-së, Ahmetaj premton lehtësi fiskale për biznesin

2018-04-20T15:03:55+00:00 20 Prill, 2018 15:03|Kategoritë: Para, Taksa|

Ministri i Financave dhe Ekonomisë, Arben Ahmetaj, zhvilloi sot një takim me mediat për të njoftuar së në muajt në vijim do nisin politika nxitëse dhe ndihmuese për biznesin e vogë ...

Ekonomistët: Vlera e madhe e Bitcoin ra për shkak të blerësve ‘të infektuar’

2018-04-12T12:49:20+00:00 12 Prill, 2018 12:49|Kategoritë: Investime, Para|

Rritja e bitcoin krahasohet me përhapjen e një sëmundjeje infektive, sipas ekonomistëve që argumentojnë se monedha dixhitale mund të ketë arritur kulmin në vlerë, pasi më shumë kon ...

Tatimet fusin automatikisht në TVSH të gjithë bizneset me xhiro 2-5 mln lekë

2018-04-05T14:08:49+00:00 5 Prill, 2018 14:08|Kategoritë: Para, Taksa|

Tatimet rikujtojnë se nga data 1 prill 2018 kanë hyrë në fuqi ndryshimet ligjore në lidhje me Tatimin mbi Vlerën e Shtuar. Çdo tatimpagues, që kryen furnizim mallrash ose shërbimes ...