Para2018-05-25T11:41:56+02:00

Pragfestash, pushime: Çfarë na bën të blejmë?

Procesi i shitjes nuk është aq i lehtë sa mund ta mendoni. Dyqanet, zinxhirët e mëdhenj të shitjes me pakicë, përdorin shumë “truke” për të joshur blerësit. A e dini se çfarë përdoret për të na “manipuluar” mendjen? Shitëset femra joshin më shumë se ata meshkuj A ndikon prezenca e një shitëseje te shitjet? Kjo ...

Projektligji/ Transfertat e emigrantëve në fokusin e parandalimit të pastrimit të parave

Një projektligj i ri për pagesat që është hartuar nga Banka e Shqipërisë ndër të tjera do të ketë në fokus edhe transfertat e emigrantëve, nëse ata janë duke pastruar para. Banka e Shqipërisë në një material të posaçëm që shpjegon efektet e projektligjit referon se Operatorët e Transferimit të Parave (MTO-të), të cilat janë ...

Ja të gjitha llogaritë bankare ku mund të kontribuoni vullnetarisht për tërmetin

Lidhur me fatkeqësinë natyrore, AKEP bën me dije se  ju mund të dhuroni duke përdorur një kartë krediti ose debiti në çdo bankë drejt llogarisë së Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë. Kontributi i dhënë nga ana juaj do të përdoret nga Emergjencat Civile në ndihmë të të dëmtuarve nga tërmeti. Numrat e llogarive: “Kontribute vullnetare, ...

Taksa

709, 2019

BE e klasifikon Shqipërinë në zonën gri për mashtrimin me taksat, rrezikojmë fondet

7 Shtator, 2019 10:36|Para, Taksa|

Shqipëria dhe disa vende të Ballkanit Perëndimor u përfshinë në listën gri bashkë me 36 vende të tjera për rrezikun që mbart për mashtrimet me taksat dhe evazionin Bashkimi Evropi ...

Shiko më shumë artikuj

Investime

411, 2019

Eksperti i kursimit të parave: Këshilla me të cilat mund të kurseni

4 Nëntor, 2019 11:20|Investime, Kryesore, Para|

Martin Lewis, Eksperti i kursimit të parave, u ka kërkuar njerëzve që të kontrollojnë nëse mund të gjejnë se çfarë veprimesh kanë bërë që u ka çuar drejt vendimeve të gabuara me s ...

Shiko më shumë artikuj

Tregje

2510, 2019

70 % e bizneseve shqiptare thonë se nuk iu duhet kredia në banka, marrin hua alternative

25 Tetor, 2019 10:19|Para, Tregje|

Ngadalësimi i kredisë për ekonominë është shtyrë më së shumti vitet e fundit nga kërkesa e vakët e biznesit, se sa nga kushtet më të shtrënguara të bankave për të dhënë hua. Banka ...

Shiko më shumë artikuj

Ligje

Kompani

Më të fundit