Për t’u treguar 2018-03-28T09:50:43+00:00

“Nacionalizmi shqiptar, bastioni i vetëm kundër ambicieve të Erdogan në Ballkan

Gazeta greke “Ekathimerini” thotë se nacionalizmi i shqiptarëve është i vetmi mjet për të ndaluar ambicien e Presidentit turk Rexhep Tajip Erdogan në Ballkan. Përmes një editoriali të titulluar “Nacionalizmi shqiptar është bastion kundër ambicieve të Erdogan në Ballkan”, Ekathimerini shkruan se shqiptarët janë i vetmi popull në Ballkan që mund të ndalojnë Presidentin turk ...

Shkrimi i 1885 në gazetën Franceze: Gratë suliote, këto heroina shqiptare me një fund tragjik

Gazeta franceze, « Le Petit Parisien », ka botuar, me 6 tetor 1885, në faqen n°2, një shkrim që trajton rolin e grave në luftë dhe mban titullin « Les femmes soldats – Gratë ushtare ». Francezja rrëfen se gratë suliote kanë frymëzuar edhe ato të Rumelisë për të luftuar kundër turqve. Ajo vë në ...

The Washington Post për protestën e kuksianëve

Opozita ka bllokuar katër kryqëzime kryesore të Shqipërisë në një protestë anti-qeveritare duke e akuzuar atë për lidhje me krimin e organizuar dhe për rritjen e taksave e varfërisë. Opozita e Partisë Demokratike bojkotoi seancën parlamentare të së enjtes për të nisur një fushatë të “mosbindjes civile” duke bllokuar rrugët kryesore të vendit dhe duke ...

Histori

2003, 2018

Shifrat e frikshme/ 238 të internuar vdiqën në kampet tela me gjemba në vitet 1949-1953

20 Mars, 2018 10:45|Histori, Për t'u treguar, Përjetime|

238 të internuar vdiqën në kampet tela me gjemba në vitet 1949-1953. Shifrat bëhet publike nga ish -Drejtori i Arkivës së Ministrisë së Brendshme, Kastriot Dervishi. Ai sqaron se t ...

Shiko më shumë artikuj

Përjetime

2003, 2018

Shifrat e frikshme/ 238 të internuar vdiqën në kampet tela me gjemba në vitet 1949-1953

20 Mars, 2018 10:45|Histori, Për t'u treguar, Përjetime|

238 të internuar vdiqën në kampet tela me gjemba në vitet 1949-1953. Shifrat bëhet publike nga ish -Drejtori i Arkivës së Ministrisë së Brendshme, Kastriot Dervishi. Ai sqaron se t ...

Shiko më shumë artikuj

Si na shikojnë

1704, 2018

“Nacionalizmi shqiptar, bastioni i vetëm kundër ambicieve të Erdogan në Ballkan

17 Prill, 2018 11:20|Për t'u treguar, Si na shikojnë|

Gazeta greke “Ekathimerini” thotë se nacionalizmi i shqiptarëve është i vetmi mjet për të ndaluar ambicien e Presidentit turk Rexhep Tajip Erdogan në Ballkan. Përmes një editorial ...

Fotografi

Më të fundit