About Eralda Zito

This author has not yet filled in any details.
So far Eralda Zito has created 492 blog entries.

Sa pemë ka në Tokë? Hartat e reja dhe studimet mbi biomasën bimore

2021-03-18T10:50:27+01:0018 March, 2021 15:47|Categories: Bota, Përreth|

Rreth tre trilionë, që do të thotë 3.040.000.000.000 pemë. Global Tree Density është harta që mat, edhe pse në mënyrë jo të saktë, dendësinë e pemëve. Nëse klikoni mund të merrni m ...

Tregu i fluturimeve nuk rimëkëmbet; Eurostat: Në Shqipëri është i përgjysmuar

2021-03-18T10:45:50+01:0018 March, 2021 14:41|Categories: Turizëm, Vende|

Tregu i fluturimeve nuk ka arritur të rimëkëmbet as në dy muajt e parë të këtij viti. Eurostat raportoi ecurinë e fluturimeve tregtare për vendet e Europës, përfshirë dhe Shqipërin ...

Raporti i OKB: Pandemia, gratë në Shqipëri u prekën më shumë psikologjikisht dhe ekonomikisht

2021-03-18T10:41:23+01:0018 March, 2021 10:41|Categories: Lajme, Sociale|

Pandemia e COVID-19 ka rritur punën e papaguar të grave që njihen si punët e shtëpisë dhe kujdesi. Në Shqipëri treguesit kanë qenë dukshëm më të lartë dhe shqetësues se nga shumë v ...

Studimi i Harvard: Smart working, punojmë më shumë se sa mendojmë

2021-03-16T10:06:50+01:0017 March, 2021 15:05|Categories: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Smart working, vuajtje dhe kënaqësi. Nëse nuk do të kishte qenë pandemia, nuk do të kishim folur kaq shpesh për smart working. Megjithatë, periudha e vështirë në të cilën po jetojm ...

Vetëm bukë e ilaçe; Pandemia nxit shpenzime rekord për barna në tremujorin e fundit, rriten 22-26%

2021-03-17T11:13:11+01:0017 March, 2021 11:13|Categories: Çështje, Komunitet|

Konsumi u rimëkëmb në tremujorin e fundit të vitit, për herë të parë pas pandemisë. INSTAT raportoi se shitjet në volum në tregtinë me pakicë janë rritur 2,6%,krahasuar me të njëjt ...

“Boomera”, kompania braziliane që kthen mbeturinat në instrumente muzikore

2021-03-16T09:57:56+01:0016 March, 2021 15:29|Categories: Jetë, Vende|

Çfarë të mbjellësh, do të korrësh. Kjo thënie e famshme për mënyrën se si sillemi me të tjerët mund të gjejë vend edhe për mënyrën se si kujdesemi për planetin. Mbetjet e plastikë ...

Studimi: Modeli ekonomik ka prodhuar pabarazi, 66% e shqiptarëve e konsiderojnë problem

2021-03-16T10:02:01+01:0016 March, 2021 13:00|Categories: Lajme, Sociale|

Modeli ekonomik që ka ndjekur Shqipëria në këto tre dekada të tranzicionit ka rritur pabarazinë mes qytetarëve duke favorizuar një shpërndarje te të ardhurave që nuk është e bazuar ...

Eurostat: Net-qëndrimet e turistëve në Shqipëri ranë me 27% në 2020-n

2021-03-16T10:00:02+01:0016 March, 2021 10:00|Categories: Komunitet, Udhëtime|

Viti 2020 nisi mbarë për turizmin, me rritje të net-qëndrimeve të turistëve në janar e në shkurt, por më pas mori një kthesë të papritur për shkak të kufizimeve që u vunë si rrjedh ...

ILO përllogarit se Shqipëria ka punësimin informal sa 3-fishi i Rajonit, rroga e “zarfit” dominon

2021-03-12T11:27:20+01:0012 March, 2021 13:26|Categories: Përreth, Rajoni|

Organizata Ndërkombëtare e Punës (ILO) përllogarit se Shqipëria ka punësimin ne të zezë gati dyfish më të lartë se mesatarja europiane dhe një nga nivelet më të larta në rang europ ...

Shqiptarët i çojnë kursimet në blerjen e shtëpive, nivelet më të larta rajonale

2021-03-12T11:24:34+01:0012 March, 2021 11:24|Categories: Lajme, Sociale|

Regjimi komunist në Shqipëri e shkatërroi pronën private thuajse tërësisht, duke zbehur në këtë mënyrë edhe instrumentin e trashëgimisë. Por aktualisht shqiptarët janë ndër posedue ...

Go to Top