About Eralda Zito

This author has not yet filled in any details.
So far Eralda Zito has created 172 blog entries.

Thellimi i krizës globale të punësimit, 400 mln vende të humbura në tremujorin e dytë

2020-07-02T15:11:55+02:002 Korrik, 2020 15:11|Kategoritë: Bota, Përreth|

Perspektiva për tregun global të punës në gjysmën e dytë të vitit 2020 është “shumë e pasigurt” dhe parashikimi i rikuperimit nuk do të jetë i mjaftueshëm që punësimi të kthehet në ...

Polakët “rikthehen” në Shqipëri, agjencitë turistike nisin ofertat për paketa pas 15 korrikut

2020-07-02T14:24:04+02:002 Korrik, 2020 14:24|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Agjencitë polake kanë rinisur shitjen e paketave turistike që përfshijnë bregdetin shqiptar duke lajmëruar se pas 15 korrikut do të ketë fluturime dhe udhëtime me autobus. Nga një ...

Investimi më i mirë që mund të bëni për karrierën tuaj

2020-06-30T15:41:40+02:0030 Qershor, 2020 15:41|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Për shumë njerëz, muajt e fundit kanë qenë një ushtrim durimi, veçanërisht në lidhje me progresin në karrierë. Shumë gjëra kanë mbetur pezull, bllokuar apo anuluar, aq sa mund të j ...

Dilema e maskave për COVID-19? DPS: Klasifikohet si nevojë, po bëhet standardizim europian

2020-06-30T15:31:19+02:0030 Qershor, 2020 15:31|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Maskat para koronavirusit ishin të njohura vetëm në disa aspekte shumë të ngushta të lidhura direkt me mjekësinë. Por tashmë vendosja e maskave në komunitet për shkak të pandemisë ...

Covid nxjerr në pak nevojën për investime shtesë, Shqipërisë i duhen 7 mld euro në shëndetësi dhe infrastrukturë

2020-06-30T13:19:23+02:0030 Qershor, 2020 13:19|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Pandemia Covid ka nxjerrë në pah nevojën për më shumë investime në sektorin e shëndetësisë dhe ne infrastrukture. Duke analizuar planin e rimëkëmbjes nga Bashkimi Europian, Institu ...

Konsumi po zhvendoset nga rakia tek birra, sinjalizohet rritja e akcizës

2020-06-29T12:40:38+02:0029 Qershor, 2020 13:37|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Që nga viti 2012 deri në fund të 2018-es konsumi i birrës është rritur me 8 për qind duke sinjalizuar një tendence të qëndrueshme rritjeje. Sipas një studimi të ekspertëve të INSTA ...

Shqipëria me çmimet më të larta në rajon për mishin, qumështin dhe vezët, hotelet dhe restorantet më të lirat

2020-06-29T12:33:55+02:0029 Qershor, 2020 12:33|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Në vitin 2018, Shqipëria kishte  nivelin më të lartë të çmimit për produktet mish dhe qumësht e vezë sesa vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor, respektivisht 71,0 % dhe 94,0 %, s ...

Shqipëria më e korruptuara e Ballkanit, 90% besojnë se politika dhe sistemi i drejtësisë është i korruptuar

2020-06-26T14:39:27+02:0026 Qershor, 2020 14:39|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Shqipëria shënoi regresin më të madh në rajon në perceptimin e korrupsionit në vitin 2020 në raport me vendet fqinjë. Barometri i Ballkanit i këtij viti tregoi se, perceptimi për k ...

49% e shqiptarëve po mendojnë seriozisht të ikin, më e larta në rajon

2020-06-26T13:34:04+02:0026 Qershor, 2020 13:34|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Gati gjysma e shqiptarëve (49%) po mendojnë seriozisht që të ikin nga vendi, sipas një sondazhi që zhvilloi Këshilli i Bashkëpunimit Rajonal (RCC). Ata po informohen në mënyrë akti ...

Puna vret. Për ta shmangur ka një mënyrë – më shumë autonomi

2020-06-25T14:59:03+02:0025 Qershor, 2020 14:59|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

“Stresi në punë vret” është një shprehje e përdorur gjerësisht, në bazën e së cilës qëndron një themel i fortë i së vërtetës. Ky është përfundimi i një studimi të fundit, i kryer n ...