Tregu i fluturimeve nuk rimëkëmbet; Eurostat: Në Shqipëri është i përgjysmuar

2021-03-18T10:45:50+01:0018 March, 2021 14:41|Categories: Turizëm, Vende|

Tregu i fluturimeve nuk ka arritur të rimëkëmbet as në dy muajt e parë të këtij viti. Eurostat raportoi ecurinë e fluturimeve tregtare për vendet e Europës, përfshirë dhe Shqipërin ...

“Boomera”, kompania braziliane që kthen mbeturinat në instrumente muzikore

2021-03-16T09:57:56+01:0016 March, 2021 15:29|Categories: Jetë, Vende|

Çfarë të mbjellësh, do të korrësh. Kjo thënie e famshme për mënyrën se si sillemi me të tjerët mund të gjejë vend edhe për mënyrën se si kujdesemi për planetin. Mbetjet e plastikë ...

Eurostat: Net-qëndrimet e turistëve në Shqipëri ranë me 27% në 2020-n

2021-03-16T10:00:02+01:0016 March, 2021 10:00|Categories: Komunitet, Udhëtime|

Viti 2020 nisi mbarë për turizmin, me rritje të net-qëndrimeve të turistëve në janar e në shkurt, por më pas mori një kthesë të papritur për shkak të kufizimeve që u vunë si rrjedh ...

Shkolla e parë në botë, e printuar në 3D, po merr formë në Madagaskar

2021-03-02T11:46:29+01:002 March, 2021 13:45|Categories: Komunitet, Stil & Design|

Printimi 3D ndërton objekte të forta, shtresë pas shtrese, duke krijuar më pak mbetje krahasuar me metodat e prodhimit tradicional Një projekt i ri në Madagaskar po ndryshon blloqe ...

Masat kufizuese orientuan pasagjerët drejt transportit ajror, rritet volumi i mallrave në porte

2021-02-26T11:57:55+01:0026 February, 2021 13:55|Categories: Çështje, Udhëtime|

Masat kufizuese të vendosura nga shtete të ndryshme për shkak të pandemisë së COVID-19 kanë ndryshuar tendencat e udhëtimit të pasagjerëve në llojin e transportit të përzgjedhur. P ...

Vendet në botë që do të mirëpresin turistët e vaksinuar

2021-02-17T11:29:38+01:0017 February, 2021 15:27|Categories: Udhëtime, Vende|

Pas vitit të vështirë që sapo lamë pas, në të cilin udhëtimet mbetën vetëm një ëndërr, tani një shpresë e re duket në sfond dhe shumë vende kanë nisur të hapin kufijtë për turistët ...

Syri i Kaltër, projekti për ta kthyer në destinacion eco-turistik

2021-01-14T14:07:43+01:0014 January, 2021 14:07|Categories: Turizëm, Vende|

Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura synon që të kthejë Syrin e Kaltër në një destinacion eco-turistik, përmes një projekti që, së pari do të përqendrohet në infrastrukturën pë ...

Studimi, pesë fshatrat, nga Bënja në Razëm me potenciale të larta për turizëm

2021-01-12T12:41:50+01:0012 January, 2021 12:41|Categories: Udhëtime, Vende|

Shqipëria është bekuar me bukuri natyrore, trashëgimi të pasur kulturore dhe kuzhinë tipike mesdhetare, arkitekture të larmishme, por së paku 5 fshatra në Shqipëri përmbajnë potenc ...

Go to Top