Eurostat: Net-qëndrimet e turistëve në Shqipëri ranë me 27% në 2020-n

2021-03-16T10:00:02+01:0016 March, 2021 10:00|Categories: Komunitet, Udhëtime|

Viti 2020 nisi mbarë për turizmin, me rritje të net-qëndrimeve të turistëve në janar e në shkurt, por më pas mori një kthesë të papritur për shkak të kufizimeve që u vunë si rrjedh ...

Masat kufizuese orientuan pasagjerët drejt transportit ajror, rritet volumi i mallrave në porte

2021-02-26T11:57:55+01:0026 February, 2021 13:55|Categories: Çështje, Udhëtime|

Masat kufizuese të vendosura nga shtete të ndryshme për shkak të pandemisë së COVID-19 kanë ndryshuar tendencat e udhëtimit të pasagjerëve në llojin e transportit të përzgjedhur. P ...

Vendet në botë që do të mirëpresin turistët e vaksinuar

2021-02-17T11:29:38+01:0017 February, 2021 15:27|Categories: Udhëtime, Vende|

Pas vitit të vështirë që sapo lamë pas, në të cilin udhëtimet mbetën vetëm një ëndërr, tani një shpresë e re duket në sfond dhe shumë vende kanë nisur të hapin kufijtë për turistët ...

Studimi, pesë fshatrat, nga Bënja në Razëm me potenciale të larta për turizëm

2021-01-12T12:41:50+01:0012 January, 2021 12:41|Categories: Udhëtime, Vende|

Shqipëria është bekuar me bukuri natyrore, trashëgimi të pasur kulturore dhe kuzhinë tipike mesdhetare, arkitekture të larmishme, por së paku 5 fshatra në Shqipëri përmbajnë potenc ...

Të pasurit e Shqipërisë çojnë 8% të buxhetit të tyre në udhëtime

2021-01-05T16:20:35+01:005 January, 2021 15:26|Categories: Investime, Udhëtime|

Në shekullin ku jetojmë udhëtimet gjithnjë e më shumë po marrin dimensionin e argëtimit, më shumë se sa një domosdoshmëri për të kryer nevoja themelore të jetesës. Në vijim të kët ...

25 destinacionet më të mira për vitin 2021, sipas National Geographic

2020-12-01T14:28:59+01:001 December, 2020 14:28|Categories: Udhëtime, Vende|

Në pritje që të marrim sërish pasaportën në dorë dhe të udhëtojmë pa asnjë kufizim, nuk na ndal asgjë të nisim të zgjedhim se cili do të jetë destinacioni i udhëtimit tonë të ardhs ...

Panorama më e bukur në Gjermani e cila shihet nga kjo urë…

2020-11-26T12:20:18+01:0026 November, 2020 16:27|Categories: Udhëtime, Vende|

Në Gjermani ndodhet një vend me të vërtetë fantastik, ku natyra dhe vepra e njeriut ndërthuren duke krijuar një kryevepër, e cila do t’ju dhurojë emocione të forta. Po flasim për ...

Go to Top