Numri i ulët i turistëve çon në pikiatë në gusht konsumin e karburanteve, cigareve, birrës e kafesë

2020-09-18T12:47:15+02:0018 Shtator, 2020 12:47|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Mungesa e turistëve të huaj, sidomos në gusht, i ka çuar në pikiatë importet e mallrave të akcizës, të cilët e thelluan tendencën rënëse të nisur që në fund të tremujorit të parë, ...

Karantina ishte fatale për shërbimet: Hotelet, agjencitë e udhëtimit dhe bar-restorantet me rënie 50-85%

2020-09-16T13:17:38+02:0016 Shtator, 2020 13:17|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Karantina e ekonomisë nga mesi i marsit deri nga fundi i muajit maj duket se ka qenë fatale për industrinë e shërbimeve në tremujorin e dytë. Të dhënat e INSTAT bënë të ditur se se ...

Pandemia e koronavirusit e ka kthyer botën dy dekada mbrapa, zbulon raporti

2020-09-15T13:03:02+02:0015 Shtator, 2020 13:03|Kategoritë: Çështje, Kryesore|

Në 25 javë në jemi kthyer mpraba në kohë, gati 25 vjet, për shkak të pandemisë që ka prekur anembanë botën. Pandemia Covid-19 ka ndaluar dhe në shumë raste është përmbysur progresi ...

Sa shpenzuan shqiptarët për mish dhe nënprodukte, dibranët më mishngrënësit në vend

2020-09-14T10:48:55+02:0014 Shtator, 2020 13:46|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Shpenzimet për mish dhe nënprodukte kanë peshën kryesore në shpenzimet që ne bëjmë për të ushqyer. Rreth 44% e totalit të shpenzimeve që bëjnë familjet shqiptare në këtë drejtim ap ...

Karantina rriti shërbimin jo universal postar me 63.5%, më shumë dërgesa ekspres

2020-09-10T12:34:15+02:0010 Shtator, 2020 15:29|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Kufizimi i lëvizjes në periudhën e karantinës, i cili përkoi me periudhën mars-maj, bëri që një pjesë e bizneseve të zgjidhnin shërbimin postar për të dërguar pranë klientit poros ...

Pijet alkoolike në Shqipëri kushtojnë më shtrenjtë se mesatarja e BE, sipas Eurostat

2020-09-09T11:02:59+02:009 Shtator, 2020 13:58|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Në Shqipëri dhe në Mal të Zi, pijet alkoolike kushtojnë më shtrenjtë se shtetet e tjera të rajonit, madje janë edhe mbi mesataren e bashkimit Europian. Eurostat ka publikuar hartën ...

Shpenzimet për shëndetësinë në rënie më 2020, nuk u ndikuan nga pandemia

2020-09-08T10:11:42+02:008 Shtator, 2020 10:10|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Sikurse në të gjithë botën pandemia Covid-19 ka vënë në presion sektorin shëndetësor në vendin tonë dhe sidomos spitalet publike, mirëpo kjo situate nuk ka pasur implikime financi ...

Nuk ndalen përpjekjet për të ikur, fillojnë të rriten aplikimet për azil të shqiptarëve në qershor, rekord në rajon

2020-08-17T13:02:35+02:0017 Gusht, 2020 13:02|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Pas një rënieje të fortë në prill dhe në muaj, aplikimet për azil të shqiptarëve kanë shënuar tendencë rritëse në qershor, ndonëse me ritme shumë më të ulëta në krahasim me periudh ...

Sfida e mësimit online, vetëm 50% e nxënësve në arsimin profesional kishin internet të vazhdueshëm në karantinë

2020-08-13T12:30:34+02:0014 Gusht, 2020 13:46|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Viti i ri shkollor është në prag, ndërsa vendi ka hyrë në një fazë intensive të pandemisë që më shumë gjasë do të kushtëzojë sërish mësimin në ambientet shkollore. Por mësimi onlin ...

Si t’i shijoni me të vërtetë pushimet këtë verë, duke shkëputur prizën nga puna…

2020-08-13T15:04:24+02:0013 Gusht, 2020 15:04|Kategoritë: Çështje, Si t'i bëjmë gjërat|

Më së fundi, pushimet erdhën. Dhe këtë vit, janë më të çmuara se kurrë. Pas muajve në izolim, muajve me frikë dhe me paqartësi të rënda, t’ia dilni të shkëputeni për disa ditë, mun ...