Hotelet shqiptare ulin çmimet deri në 40% duke synuar tregun vendas

2020-06-23T14:11:02+02:0023 Qershor, 2020 14:11|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Bregdeti shqiptar, të paktën tre vitet e fundit, po niste zyrtarisht sezonin veror në mes të majit, një tendencë e nxitur nga turizmi i organizuar i vendosur kryesisht në zonën e G ...

Me gjithë investimet e fundit, mjekësia shqiptare me infrastrukturën me të dobët në Rajon

2020-06-22T16:41:00+02:0022 Qershor, 2020 16:41|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Shqipëria rriti së fundmi me gati 20 për qind numrin e shtretërve për të përballuar pandeminë Covid-19, duke përshtatur një godinë në autostradë për spital Covid, por sërish vendi ...

Eurostat: Shqipëria me çmimet më të larta në rajon për ushqime, veshje, pajisje elektronike “konkurrojmë” Europën

2020-06-19T15:09:42+02:0019 Qershor, 2020 15:09|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Shqipëria, më e varfëra e Europës për të ardhurat, është vendi që ka çmimet më të larta në rajon për disa katetori, si “ushqime e pije joalkoolike”, dhe sidomos për veshje e pajisj ...

Kriza e punës. Sa punonjës do të rikthehen pas pandemisë?

2020-06-15T09:50:18+02:0015 Qershor, 2020 9:50|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Rikthimi i të larguarve në vendet e punës pas pandemisë më i vështirë do të jetë për turizmin, transportin dhe të vetëpunësuarit në shërbime. Industria e turizmit ende po vuan “bll ...

Është shpejt të thuash Smart! Koha për (ri)organizimin e punës

2020-06-12T16:13:36+02:0012 Qershor, 2020 16:13|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Smart working duhet projektuar dhe menaxhuar – do të ishte një mëkat të mendohej si një instrument nëpërmjet të cilit thjesht punohet nga shtëpia   Gjatë kësaj pandemie, mundë ...

Puna në distancë, çfarë mendojnë vërtet punëdhënësit dhe punonjësit

2020-06-11T16:23:42+02:0011 Qershor, 2020 16:23|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Sipas U.S. Census Bureau, thuajse një e treta e forcës së punës në Amerikë dhe gjysma e “punonjësve të informacionit” janë në gjendje që të punojnë nga shtëpia. Pavarësisht se numr ...

Zbardhet vendimi, transporti publik i Shqipërisë nuk do të rifillojnë punën më 15 qershor

2020-06-09T14:38:46+02:009 Qershor, 2020 14:38|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Transporti urban publik në të gjithë Shqipërinë nuk do të rinisë punën më 15 qershor nëse nuk plotësohen katër kërkesat e operatorëve. Vendimi për mosnisjen e transportit urban u m ...

Mbingarkesa… punoni më pak dhe shpërfillni “propagandën produktivitet”

2020-06-05T15:08:30+02:006 Qershor, 2020 11:04|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Koha e rikuperimit është çelësi drejt inovacionit dhe produktivitetit, thotë antropologia dixhitale, Rahaf Harfoush.   Në një anë, burnout (mbingarkesa) dhe në tjetrën, mbinga ...

Sa punonjës dremisin gjatë kohës që punojnë në shtëpi?

2020-06-03T13:59:20+02:003 Qershor, 2020 13:59|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Gjetjet e sondazhit Krevati është vendi më i zakonshëm ku punonjësit flenë. Megjithatë, ka dhe nga ata që e mbështesin kokën në tryezën e punës Më shumë se 50% e punonjësve pranon ...

Distancimi social dhe përdorimi i maskave zvogëlojnë rrezikun e marrjes së Covid-19, zbulon Lancet

2020-06-02T13:27:49+02:002 Qershor, 2020 13:27|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Qëndroni 2 metra larg. Dhe, ndërsa qëndroni në këtë distancë, vini një maskë për fytyrën. “Studimi më gjithëpërfshirës deri më tani” zbuloi se distancimi social dhe ndoshta përdori ...