Despotizëm dhe tragjedi në “Shtëpinë e Bernarda Albës”

2018-03-01T14:43:01+01:0013 Mars, 2012 14:43|Kategoritë: Art pamor, Kulturë|

Për ditë me radhë u shfaq teatri “Shtëpia e Bernarda Albës”. Një shfaqje me përmasa dinamike që sjell pas disa kohësh aktoren Luiza Xhuvani dhe Roza Anagnosti, por dhe një kast të ...

Variete, ekspozita, festivale “ngrohin” dimrin e kryeqytetit

2018-03-01T15:00:31+01:0013 Mars, 2012 11:18|Kategoritë: Art pamor, Kulturë|

Në këtë periudhë festash aktivitetet kulturore nuk kanë munguar aspak. Skenografi Kondo ka ekspozuar 40 krijimet e tij më të mira, Muharrem Hoxha është rikthyer me komedinë “Dashu ...

“6 personazhe kërkojnë një autor” në skenën e Teatrit Kombëtar

2018-03-01T13:39:19+01:007 Shtator, 2010 13:17|Kategoritë: Film, Kulturë|

Moderniteti i jashtëzakonshëm i një prej dramaturgëve më të mëdhenj, Luigi Pirandello, në skenën e Teatrit Kombëtar. Gati nëntëdhjetë vjet pas shfaqjes së parë në Romë, personazhe ...