Pandemia, rënia më e madhe në sektorët e shërbimeve dhe bujqësisë

2020-05-15T09:29:47+02:0015 Maj, 2020 9:29|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Banka e Shqipërisë analizoi se, Covid-19 pritet të ketë një ndikim negativ në pothuaj të gjithë sektorët e ekonomisë. Megjithatë, goditja do të jetë më e përqendruar në sektorët pr ...

Denoncimi: Bizneset e vogla, që kanë punuar, refuzojnë t’u japin pagat e prillit punonjësve që kanë marrë ndihmë financiare

2020-05-13T22:50:40+02:0014 Maj, 2020 10:01|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Kriza që ka mbërthyer vendin po nxjerr dhe një anë tjetër, atë të disa punëdhënësve që nuk apikojnë për punonjësit e tyre, u kërkojnë t’u kthejnë mbrapsht ndihmën financiare, apo n ...

Pesimizmi i BERZH: Ekonomia shqiptare do të bjerë me 9% në 2020-n, më e thella në vendet në zhvillim

2020-05-13T09:09:09+02:0013 Maj, 2020 9:09|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Sa më shumë kalon koha aq më të zymta bëhen parashikimet e institucioneve ndërkombëtare për rritjen ekonomike të Shqipërisë, si rrjedhojë e pasojave që po shkakton Covid-19, duke r ...

Komunikimet elektronike, kompanitë 287 milionë euro të ardhura në 2019, operatorët celularë me rënie

2020-05-12T13:49:05+02:0012 Maj, 2020 15:43|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Shërbimet e komunikimeve elektronike vijuan rritjen edhe në vitin 2019, ndonëse me ritme të ulëta. Të dhënat zyrtare tregojnë se të ardhurat në këtë treg ishin 35.3 miliardë lekë a ...

BB: Varfëria më e lartë se në 2008-n, nuk ka reaguar ndaj rritjes ekonomike, mbi 40% jetojnë me 5.5 USD në ditë, do shtohet më shumë pas Covid-19

2020-05-11T15:34:45+02:0011 Maj, 2020 15:34|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Reduktimi i varfërisë nuk ka reaguar shumë ndaj rritjes ekonomike, midis periudhës 2014 dhe 2017, në krahasim me periudhën e parakrizës dhe varfëria vlerësohet se është rritur që a ...

Unioni Turistik, qeverisë: Lehtësoni kufizimet, agjencitë e huaja të gatshme të sjellin chartera nga 1 qershori

2020-05-08T12:37:44+02:008 Maj, 2020 12:37|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Unioni Turistik Shqiptar i ka bërë thirrje qeverisë përmes një letre drejtuar kryeministrit që të shohë mundësinë e e lehtësimit të kufizimeve të lëvizjes për t’i ardhur në ndihmë ...

Protokollet e reja, do rrimë nga 2 metra larg në bare e restorantet (jashtë), kushtet për dentistët e qendrat tregtare

2020-05-07T10:00:19+02:007 Maj, 2020 10:00|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Nga 18 maji, për herë të parë pas dy muajsh do të kemi mundësi të ulemi në bar apo restorant në hapësirat jashtë, të shkojmë te dentisti, apo të bëjmë blerje në qendrat tregtare. P ...

Turizmi s’po përfiton nga paketa e dytë, Unioni: Mbeten pa ndihmë punonjësit e palarguar dhe ata sezonale, hotelet kanë shkurtuar 70% të stafeve

2020-05-05T23:27:52+02:006 Maj, 2020 10:00|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Nga paketa e dytë financiare e cila ka nisur të shpërndahet që prej 21 prillit numri më i ulët i përfituesve është për punonjësit në sektorin e turizmit. Nga të dhënat e përditësua ...

Programi i vetëpunësimit: Nëse jeni i papunë dhe keni një ide biznesi qeveria ju financon deri në 500 mijë lekë

2020-05-05T12:28:35+02:005 Maj, 2020 12:28|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Nëse je i papunë dhe ke një ide biznesi, mund të përfitosh nga qeveria deri në 500 mijë lekë për ta vënë në jetë atë, përmes një procesi konkurrues aplikimi. Një program për nxitje ...

Ka dhe nga këta punëdhënës! Nuk aplikojnë për ndihmën financiare të punonjësve, ose u kërkojnë ta kthejnë mbrapsht atë

2020-05-04T11:31:32+02:004 Maj, 2020 12:21|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Paketat financiare në gjithë botën në këtë kohë pandemie kanë qenë të fokusuara tek kompensimi i shtresave të dobëta, të punësuarve, apo të vetëpunësuarve. Shqipëria ka miratuar dy ...