RCC: Ballkani, me shërbime të dobëta shëndetësore, Shqipëria me financimet më të ulëta

2020-10-14T09:45:09+02:0014 Tetor, 2020 9:45|Kategoritë: Lajme, Rend dhe ligji|

Teksa e gjithë bota është mbërthyer nga emergjenca shëndetësore për shkak të koronavirusit, Ballkani dhe veçanërisht Shqipëria po përballen me kapacitete të dobëta në sektorin e sh ...

Ndërtuesit presin sërish rritje të çmimeve të banesave

2020-10-06T10:21:14+02:006 Tetor, 2020 10:21|Kategoritë: Lajme, Rend dhe ligji|

Besimi i biznesit ishte nën mesataren historike për shumicën e treguesve të aktivitetit edhe për tremujorin  tretë të vitit, por bizneset e ndërtimit janë optimiste për ecurinë e ç ...

Monitorimi i ri i qeverisë: Siguria mbetet problematike në Koncesionin e Rinasit

2020-09-24T10:18:28+02:0024 Shtator, 2020 12:10|Kategoritë: Lajme, Rend dhe ligji|

Qeveria e Shqipërisë ka monitoruar zbatimin e kontratës koncesionare në Aeroportin e Rinasit dhe ka gjetur se kriteri në lidhje me sigurinë mbetet problematik edhe pse në prill të ...

Si po ikin të rinjtë: Rreth 24 mijë persona nën 34 vjeç kanë aplikuar për azil 20 muajt e fundit, 29% e tyre janë më pak se 14 vjeç

2020-09-23T14:51:04+02:0023 Shtator, 2020 14:51|Kategoritë: Lajme, Rend dhe ligji|

Nga janari i vitit 2019 deri në gusht të 2020-s kanë aplikuar për azil në një nga shtetet e Bashkimit Europian dhe të tjera rreth 30.5 mijë shqiptarë, sipas të dhënave të publikuar ...

Edhe në kohë pandemie, bizneset e huaja transferuan jashtë 258 mln euro fitime

2020-09-18T12:31:47+02:0018 Shtator, 2020 12:31|Kategoritë: Lajme, Rend dhe ligji|

Transferimi i fitimeve nga investitorët e huaj rezultoi në nivele të larta edhe në tremujorin e dytë të vitit, pavarësisht efekteve të pandemisë. Të dhënat e Bankës së Shqipërisë t ...

Raporti i DASH: Shqipëria, vend i vështirë për të bërë biznes, problem korrupsioni, prokurimet, PPP-të

2020-09-10T12:36:35+02:0010 Shtator, 2020 12:36|Kategoritë: Lajme, Rend dhe ligji|

Raporti i departamentit Amerikan të Shtetit (DASH) për klimën e investimeve për vitin 2020 sërish e citon Shqipërinë si një nga vendet e vështira për të bërë biznes. “Pavarësisht n ...

Parashikimi i qeverisë: Të ardhurat për frymë të çdo shqiptari pritet të ulen me 270 euro, si pasojë e Covid-19; Humbje totale 770 mln euro

2020-07-30T12:13:24+02:0030 Korrik, 2020 12:13|Kategoritë: Kryesore, Rend dhe ligji|

Në Kuadrin e fundit makroekonomik, qeveria shqiptare parashikon që të ardhurat për frymë në vitin 2020 të zbresin në 553 mijë lekë (rreth 4,760 euro). Në krahasim me një vit më par ...

Nga 1 shtatori hyn në fuqi ligji që legalizon kriptomonedhat, Shqipëria e treta në Europë që i rregullon

2020-07-22T14:25:46+02:0022 Korrik, 2020 14:25|Kategoritë: Lajme, Rend dhe ligji|

Ligji, i cili ishte kthyer nga Presidenti i Republikës, si një rrezik për pastrim parash, pritet që të hyjë në fuqi në 1 shtator. https://www.monitor.al/meta-kthen-ligjin-qe-zyrtar ...

OKB: Pandemia po favorizon futjen e krimit në ekonominë e ligjshme; A rrezikohet dhe Shqipëria?!

2020-07-14T14:17:35+02:0014 Korrik, 2020 14:15|Kategoritë: Lajme, Rend dhe ligji|

Krimi i Organizuar po rrit kontrollin në ekonominë globale sidomos në ndërmarrje të brishta, aktiviteti i të cilave është dëmtuar rëndë nga Pandemia, Covid-19. Zyra e Kombeve të B ...

Aministia, Moneyval: Qeveritë të mos shmangin kontrollin ndaj krimit ekonomik për të përfituar para

2020-06-22T13:54:44+02:0022 Qershor, 2020 13:54|Kategoritë: Lajme, Rend dhe ligji|

Aministia është një temë e nxehtë në vendin tonë teksa është bërë publik drafti i plotë i saj dhe çfarë synohet të përfshijë. Kushtet e vështira ekonomike dhe ekspozitimi ndaj COVI ...