Instituti i Shëndetit Publik publikon këshillat për Covid-19, simptomat, kujdesi dhe mbrojtja

2020-03-16T12:05:16+01:0016 Mars, 2020 12:05|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Instituti i Shëndetit Publik jep përgjigje për pyetjet kryesore rreth Koronavirusit, si ta dallojmë dhe mbrohemi prej tij. Këshilla të thjeshta, por shumë të rëndësishme. A mund të ...

Bankat shqiptare këshillojnë klientët: Sa më pak kontakt me kartëmonedhat, hyrja e klientëve bëhet e kontrolluar

2020-03-13T11:39:17+01:0013 Mars, 2020 11:39|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Koronavirusi është kthyer në kryefjalën e çdo dite. Organizata Botërore e Shëndetësisë në vazhdimësi jep këshilla se si mund të mbrohemi prej tij, duke respektuar kushtet e higjien ...

Studimi/Koronavirusi ‘shumë i ndjeshëm’ ndaj temperaturave të larta, por mos mendoni se Vera do ta zhdukë atë

2020-03-12T14:01:32+01:0012 Mars, 2020 14:01|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Virusi që shkakton Covid-19, mund të përhapet më shpejt në një temperaturë të caktuar, zbulon një studim. Megjithatë ekspertët thonë se njerëzit duhet të shmangin rënien në ‘grackë ...

Përballimi i Koronavirusit, Shqipëria me numrin më të ulët të mjekëve për banorë në rajon

2020-03-11T11:24:26+01:0011 Mars, 2020 11:24|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Mjekët shqiptare janë vënë këto ditë në një presion të shumëfishtë prej përhapjes së koronavirusit dhe barrës së lartë të sëmundjeve rutinë të cilat Shqipëria i ka në nivele të lar ...

CoVID-19, Pezullim i institucioneve arsimore për dy javë, ndalohen fluturimet në Italinë e veriut

2020-03-09T12:33:17+01:009 Mars, 2020 12:33|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Pas konfirmimit të dy rasteve të para me koronavirus në Shqipëri, qeveria është mbledhur me urgjencë këtë të hënë. Masat që do të vihen në zbatim që sot, janë ndalimi i fluturimeve ...

Shqiptarët, të parët në botë për kërkesat për azil në BE, në raport me popullsinë, edhe në 2019-n

2020-03-05T10:19:57+01:005 Mars, 2020 10:19|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Shumë shqiptarë ende kërkojnë të gjejnë shpëtimin si azilantë. Edhe për vitin 2019, në raport me popullsinë, Shqipëria ka shënuar numrin më të lartë të azilkërkuesve, duke u rendit ...

Hartat e gripit sezonal, Shqipëria nga më të prekurat në Europë

2020-03-04T15:38:44+01:004 Mars, 2020 13:29|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Shqipëria ishte ndër me goditurat në Europë nga gripi sezonal sipas të dhënave të raportuara nga Instituti i Shëndetit Publik në një buletin të posaçëm për situatën e gripit në Sh ...

Udhëzuesi se si operon sistemi shëndetësor shqiptar në raste pandemish të rrezikshme

2020-03-03T11:40:44+01:003 Mars, 2020 11:40|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Në vitin 2018 një ekip ekspertësh të shëndetësisë nga Shqipëria në bashkëpunim me Organizatën Botërore të Shëndetësie përgatiten një udhëzues për planin e përgjigjes së spitaleve n ...

Ikja masive, 23 mijë shqiptarë kërkuan azil në BE në vitin 2019

2020-02-28T17:25:08+01:0028 Shkurt, 2020 17:25|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Dëshira e shqiptarëve për të ikur nuk ndalet. Krahas atyre që po kërkojnë të largohen përmes kontratave të punës, kryesisht në Gjermani, i lartë mbetet dhe numri i azilkërkuesve, n ...

Koronavirus, bllokohet tregtia me Kinën, kufizohet lëvizja me Italinë

2020-02-27T13:55:05+01:0027 Shkurt, 2020 13:53|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Ndonëse Shqipëria nuk ka ende asnjë rast të konfirmuar me koronavirus, bizneset vendase kanë filluar të ndiejnë pasojat e virusit që ka shkaktuar panik në gjithë botën dhe ka tron ...