Profesor Leon Rey: “Udhëtimet e mia në Shqipërinë e viteve ’30”

2018-02-27T14:27:23+01:003 Maj, 2012 10:31|Kategoritë: Njerëz, Profil|

Revista “Shqip” publikon një shkrim të panjohur nga revista franceze “L’Europe Centrale” i botuar në Paris në vitin 1934, ku autori, profesor Leon Rey, i cili për dhjetë vite me r ...

Jeta tragjike e etnomuzikologut të famshëm, Ramadan Sokoli

2018-02-27T14:37:38+01:0027 Prill, 2012 13:53|Kategoritë: Njerëz, Profil|

Historia e panjohur e profesorit dhe etnomuzikologut të famshëm, Ramadan Sokoli, pinjoll i një prej familjeve më të vjetra të qytetit të Shkodrës, i cili në vitet’40 u diplomua në ...