Kartëmonedhat e reja, si të dalloni elementet e sigurisë së prerjeve 200 dhe 5,000 lekë

2019-10-01T20:50:32+02:001 Tetor, 2019 12:00|Kategoritë: Para, Tregje|

Prej disa ditësh, të gjithëve mund të na qëllojë që të marrim në duar kartëmonedhat e reja që janë hedhur në qarkullim prej 200 dhe 5,000 lekë. Këto janë të parat që po hidhen në q ...

Strategjia ballkanike për industrinë automative, Shqipëria zgjedh prodhimin e dritave për Gjermaninë

2019-09-30T12:59:47+02:0030 Shtator, 2019 12:53|Kategoritë: Investime, Para|

Këshilli i Koordinimit Rajonal (RCC) që po udhëheq punën për një strategji unike për thithjen e investimeve të huaja në 6 vendet e Ballkanit (WB6) raportoi se industria automative ...

Të huajt shpenzuan 854 milionë euro në Shqipëri, por sa para lanë shqiptarët jashtë?

2019-09-12T09:55:26+02:0012 Shtator, 2019 9:55|Kategoritë: Para|

Turistët e huaj, që tashmë i gjen në çdo cep të vendit, nga jugu në veri po shpenzojnë gjithnjë e më shumë para në vendin e shqiponjave. Sipas të dhënave të bilancit të pagesave të ...

BE e klasifikon Shqipërinë në zonën gri për mashtrimin me taksat, rrezikojmë fondet

2019-09-09T11:38:29+02:007 Shtator, 2019 10:36|Kategoritë: Para, Taksa|

Shqipëria dhe disa vende të Ballkanit Perëndimor u përfshinë në listën gri bashkë me 36 vende të tjera për rrezikun që mbart për mashtrimet me taksat dhe evazionin Bashkimi Evropi ...

Raporti i DASH për Shqipërinë: Korrupsion i lartë, favorizohen bizneset me lidhje politike, problem edhe PPP-të /monitor.al

2018-07-31T15:47:17+02:0031 Korrik, 2018 15:46|Kategoritë: Investime, Para|

Departmenti Amerikan i Shtetit (DASH) ka publikuar raportin e pritur për klimën e investimeve për Shqipërinë për vitin 2018, që edhe këtë vit është tepër i ashpër. Në të mbizotëroj ...

Marrëveshja rajonale për investimet, si do tërhiqen milionat

2018-05-15T10:54:08+02:0015 Maj, 2018 10:54|Kategoritë: Investime, Para|

Në fundin e javës së kaluar gjashte vendet e Rajonit (Shqipëria, Kosova, Bosnja, Serbia, Mali i Zi dhe Maqedonia) të përfaqësuar nga Ministrat e Ekonomisë firmosen marrëveshjen e p ...

Makinat luksoze, hyjnë në fuqi rregullat e reja, do paguajnë 19 milionë lekë më shumë taksa

2018-05-15T10:29:03+02:0015 Maj, 2018 10:29|Kategoritë: Para, Taksa|

Makinat e luksit me kapacitet 6+1, që kushtojnë më shumë se 5 milionë lekë, nuk do të mund të shpëtojnë dot taksës së luksit. Ka hyrë në fuqi udhëzimi i Ministrisë së Financave dhe ...

Eurostat: Shqipëria me shpenzimet më të larta për ushqime në Europë, sa një e treta e prodhimit kombëtar

2018-05-02T13:47:14+02:002 Maj, 2018 13:47|Kategoritë: Para, Tregje|

Shqipëria është vendi që harxhon më shumë për t’u ushqyer në krahasim me atë që prodhon ekonomia kombëtare për një vit. Sipas të dhënave të publikuara në tabelat e Eurostat, Shqipë ...