Mbrojtja sociale, Shqipëria me përqindjen më të lartë të sigurimit të pensionit në rajon

2018-04-05T15:02:02+02:004 Prill, 2018 14:43|Kategoritë: Para, Taksa|

Kombinimi i skemave kontributive dhe jokontributive është forma më mbizotëruese e organizimit të sistemeve të pensioneve në botë: 102 vende shfaqen si kontributore, sipas raportit ...

Gjiknuri për Rrugën e Kombit: Ose do rrisnim taksat për të gjithë, ose do paguajnë ata që e përdorin

2018-04-04T07:32:56+02:004 Prill, 2018 7:32|Kategoritë: Para, Taksa|

Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri ka shpjeguar sot në një takim me gazetarët detajet e kontratës koncesionare për kalimin me pagesë në Rrugën e Kombit. Ai p ...

Ekonomia ngadalësohet në tremujorin e katërt, por për 2017 shënon rritjen më të lartë të dekadës

2018-04-04T07:17:47+02:004 Prill, 2018 7:14|Kategoritë: Investime, Para|

Ekonomia shqiptare shënoi në 2017- dy ritmet më të larta të rritjes në një dekadë, e ndihmuar nga projektet e mëdha të ndërtimit të gazsjellësit TAP dhe hidrocentraleve mbi lumin ...

Pastrimi i parave, DPPPP identifikon katër skema nga Call Center tek transfertat me vendet e Amerikës Latine

2018-04-05T13:05:31+02:003 Prill, 2018 12:57|Kategoritë: Kompani, Ligje, Para|

Skemat që aplikohen për pastrimin e parave duket se janë në metamorfozë të vazhdueshme. Drejtoria e Përgjithshme e Parandalimit të Pastrimit të Parave në raportin vjetor të 2017 pë ...

Shqiptarët heqin dorë nga Bitcoin, “zhduken” tregtuesit

2018-03-23T09:51:23+02:0023 Mars, 2018 9:50|Kategoritë: Para, Tregje|

Kriptomonedhat duket se nuk janë në ditët e tyre më të mira. Luhatjet e mëdha në çmim dhe humbjet në vlerë  duket se kanë bërë që “tregtarët” e kriptovalutave në Shqipëri të heqin ...

Kina lë mbrapa SHBA-në; Rritet me 242 numri i miliarderëve

2018-02-23T15:34:22+02:0013 Prill, 2016 16:00|Kategoritë: Para, Tregje|

Për herë të pare numri i miliarderëve në Kinë është më i lartë se numri i miliarderëve në Shtetet e Bashkuara Amerikës, edhe pse rritja ekonomike në ekonominë e dytë më të madhe n ...

Ndodh edhe kështu: Pronari i Twitter fal 200 milionë dollarë amerikanë në aksione për punonjësit

2018-02-23T15:41:31+02:0013 Prill, 2016 15:59|Kategoritë: Kompani, Para|

Jack Dorsey, pronari i Tëitter, vendimin për të falur 30% të aksioneve të tij, rreth 200 milionë dollarë në vlerë tregu, për punonjësit e kompanisë e ka justifikuar duke thënë thj ...