BE e klasifikon Shqipërinë në zonën gri për mashtrimin me taksat, rrezikojmë fondet

2019-09-09T11:38:29+02:007 September, 2019 10:36|Categories: Para, Taksa|

Shqipëria dhe disa vende të Ballkanit Perëndimor u përfshinë në listën gri bashkë me 36 vende të tjera për rrezikun që mbart për mashtrimet me taksat dhe evazionin Bashkimi Evropi ...

Makinat luksoze, hyjnë në fuqi rregullat e reja, do paguajnë 19 milionë lekë më shumë taksa

2018-05-15T10:29:03+02:0015 May, 2018 10:29|Categories: Para, Taksa|

Makinat e luksit me kapacitet 6+1, që kushtojnë më shumë se 5 milionë lekë, nuk do të mund të shpëtojnë dot taksës së luksit. Ka hyrë në fuqi udhëzimi i Ministrisë së Financave dhe ...

Rama: Do rritet tavani për bizneset e vogla nga 8 në 10 milionë lekë

2018-04-27T12:41:35+02:0027 April, 2018 12:41|Categories: Para, Taksa|

Kur ende debati për futjen në Tatimin mbi Vlerën e Shtuar tek biznesi me xhiro mbi 2 milionë lekë është në kulmin e tij, qeveria ka vendosur të bëjë një tjetër ndryshim  Kryeminist ...

BSH: Të ardhurat e familjeve shënuan rënie në 6-mujorin e dytë 2017

2018-04-26T16:05:13+02:0026 April, 2018 16:05|Categories: Para, Taksa|

Niveli i të ardhurave të familjeve shqiptare ka shënuar rënie gjatë gjashtëmujorit, ndërsa niveli i shpenzimeve ka vijuar prirjen rritëse, duke rezultuar në ngushtim të balancës fi ...

Tatimet fusin automatikisht në TVSH të gjithë bizneset me xhiro 2-5 mln lekë

2018-04-05T14:08:49+02:005 April, 2018 14:08|Categories: Para, Taksa|

Tatimet rikujtojnë se nga data 1 prill 2018 kanë hyrë në fuqi ndryshimet ligjore në lidhje me Tatimin mbi Vlerën e Shtuar. Çdo tatimpagues, që kryen furnizim mallrash ose shërbimes ...

Mbrojtja sociale, Shqipëria me përqindjen më të lartë të sigurimit të pensionit në rajon

2018-04-05T15:02:02+02:004 April, 2018 14:43|Categories: Para, Taksa|

Kombinimi i skemave kontributive dhe jokontributive është forma më mbizotëruese e organizimit të sistemeve të pensioneve në botë: 102 vende shfaqen si kontributore, sipas raportit ...

Gjiknuri për Rrugën e Kombit: Ose do rrisnim taksat për të gjithë, ose do paguajnë ata që e përdorin

2018-04-04T07:32:56+02:004 April, 2018 7:32|Categories: Para, Taksa|

Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri ka shpjeguar sot në një takim me gazetarët detajet e kontratës koncesionare për kalimin me pagesë në Rrugën e Kombit. Ai p ...

Go to Top