The Washington Post për protestën e kuksianëve

2018-04-05T10:40:01+02:005 Prill, 2018 10:40|Kategoritë: Për t'u treguar, Si na shikojnë|

Opozita ka bllokuar katër kryqëzime kryesore të Shqipërisë në një protestë anti-qeveritare duke e akuzuar atë për lidhje me krimin e organizuar dhe për rritjen e taksave e varfëris ...

Shifrat e frikshme/ 238 të internuar vdiqën në kampet tela me gjemba në vitet 1949-1953

2018-03-20T10:45:10+01:0020 Mars, 2018 10:45|Kategoritë: Histori, Për t'u treguar, Përjetime|

238 të internuar vdiqën në kampet tela me gjemba në vitet 1949-1953. Shifrat bëhet publike nga ish -Drejtori i Arkivës së Ministrisë së Brendshme, Kastriot Dervishi. Ai sqaron se t ...

Publikohet fotoja e rrallë e ngritjes së flamurit në Shkodër në 1913-ën

2018-03-16T14:43:39+01:0016 Mars, 2018 14:43|Kategoritë: Histori, Për t'u treguar|

Një foto e rrallë është publikuar sot nga ngritja e flamurit shqiptar në Shkodër në vitin 1913. Siç edhe e përshkruan historiani Kastriot Dervishi këtë foto, të pranishëm kanë qenë ...

FOTOT e rralla: Rivarrimi i Naim Frashërit nga italianët në 1940

2018-03-15T16:00:39+01:0015 Mars, 2018 16:00|Kategoritë: Histori, Për t'u treguar|

Fotot e arkivit italian “Luce” dëshmojnë ceremoninë e rivarrimit të Frashërit në Tiranë në vitin 1940. Pas ceremonisë së zhvilluar në vitin 1937 kur eshtrat e poetit u sollën nga S ...

Xhufi: Historia e Agim Fagut me një nga gratë e djemve të Mehmet Shehut

2018-03-16T15:48:13+01:0010 Mars, 2018 15:46|Kategoritë: Histori, Për t'u treguar, Përjetime|

Historiani dhe Profesori Pëllumb Xhufi kujton në një shkrim për basketbollistin e njohur të viteve ’70, Agim Fagun, rrëfimin e këtij të fundit kur në një ditë dimri të vitit 1979, ...

Kujtimet e Visar Zhitit: Edi Rama i bërtiti operativit të Sigurimit që më ndiqte kudo!

2018-03-16T15:33:21+01:009 Mars, 2018 15:29|Kategoritë: Për t'u treguar, Përjetime|

Në rrjedhën e rrëfimeve të Visar Zhitit bien në sy edhe dy momente që e kanë lidhur me Edi Ramën artist dhe kryeministër; dikur në Lushnjë, kur Visari punonte në një fabrikë tulla ...

Kur të rinjtë derdhnin… grushta dhe shkelma nëpër aksionet e rinisë

2018-03-15T15:45:50+01:005 Mars, 2018 15:41|Kategoritë: Histori, Për t'u treguar, Përjetime|

Publikohet raporti i vitit 1973 i sekretarit të parë të Bashkimit të Rinisë së Punës së Shqipërisë, Jovan Bardhi, dërguar Komitetit Qëndror, për rrahjet e vullnetarëve në sektorin ...

Turistët e huaj në Shqipërinë e para viteve ’90, si akomodoheshin në Hotel Dajti

2018-03-20T16:08:51+01:0023 Shkurt, 2018 16:06|Kategoritë: Për t'u treguar, Si na shikojnë|

Gjatë periudhës së regjimit komunist, edhe pse turizmi nuk konsiderohej degë prioritare e ekonomisë, sërish nuk kanë munguar turistët e huaj. Në vitet ’50 do të krijohej ndërmarrja ...

Kryeministri i Shqipërisë që përfundoi duke pastruar pusetat dhe ujërat e zeza

2018-03-20T15:22:21+01:0022 Shkurt, 2018 15:07|Kategoritë: Histori, Për t'u treguar|

Shumë banorë të Elbasanit e mbajnë ende mend pastruesin e banjave te markata e qytetit. Një plak i gjatë, i kërrusur, me çizme llastiku ngjyrë jeshile deri në kupën e gjurit, një p ...

Dokumenti/ Përse ndodhnin përmbytjet gjatë komunizmit

2018-03-15T15:54:19+01:0012 Janar, 2018 13:31|Kategoritë: Për t'u treguar, Përjetime|

Një dokument i publikuar nga ana e Kastriot Dervishit flet për përmbytjet e vitit 1986 në Lezhë ku shqetësimi kryesor mbetej lagja e barutit në depot e ushtrisë. Postimi i Kastriot ...