Sa dëme ka shkaktuar Covid-19 në qytetet e mëdha perëndimore?

2020-07-04T17:22:00+02:004 Korrik, 2020 17:22|Kategoritë: BE, Përreth|

Deri vonë, qytetet e mëdha të botës ishin të pandalshme. Çdo vit, qytete si Nju Jorku, Londra dhe Parisi pasuroheshin dhe populloheshin gjithnjë e më tepër. Që nga fillimi i shekul ...

Kroacia vendos karantinë 14-ditore për katër vende nga Ballkani, përfshihet edhe Kosova

2020-06-25T14:14:59+02:0025 Qershor, 2020 14:14|Kategoritë: BE, Rajoni|

Kroacia ka vendosur përsëri karantinë për vizitorët nga katër fqinjët e saj nga Ballkani pas një vale të dytë të koronavirusit në rajon. Udhëtarët nga Bosnja, Serbia, Kosova dhe Ma ...

Vendet më të mira për të punuar e për të bërë biznes

2020-06-19T18:06:29+02:0020 Qershor, 2020 12:03|Kategoritë: BE, Përreth|

Ndërkohë që vendet e mëdha luftojnë për dominimin ekonomik, kombet më të vogla mund të jenë në të vërtetë vende më efektive për njerëzit për të punuar dhe për të bërë biznes – sipa ...

Europa rihap kufijtë/Franca, Belgjika, Greqia heqin kufizimet, disa vende duhet të presin edhe pak

2020-06-15T11:15:50+02:0015 Qershor, 2020 11:15|Kategoritë: BE, Përreth|

Ndërsa vendet europiane po dalin nga bllokimi i Covid-19, duke hequr kufizimet e udhëtimit për të ringjallur industritë e tyre turistike, Bashkimi Europian ka synuar që të koordino ...

Qiproja do të paguajë kostot e pushimeve të turistëve që infektohen në ishull

2020-05-29T11:38:48+02:0029 Maj, 2020 11:38|Kategoritë: BE, Përreth|

Qiproja është zotuar të mbulojë të gjitha shpenzimet e pushimeve për këdo që testohet pozitivisht gjatë udhëtimit në ishull. Në një letër të bërë publike një ditë më parë, qeveria ...

Universiteti i Kembrixhit zhvendos të gjithë mësimin online për vitin akademik 2020-21

2020-05-20T11:26:49+02:0020 Maj, 2020 11:26|Kategoritë: BE, Përreth|

Universiteti i Kembrixhit po zhvendos të gjithë klasat mësimore online për vitin e ardhshëm akademik, deri në verën e vitit 2021, njofton universiteti. Kembrixh është universiteti ...

Mbrojini punëtorët si tani ashtu edhe pas lehtësimit të kufizimeve, këshillon ILO

2020-04-28T11:35:53+02:0028 Prill, 2020 11:35|Kategoritë: BE, Përreth|

Ndërsa po shtohet presioni për lehtësimin e masave kufizuese në mjaft vende, Organizata Ndërkombëtare e Punës (ILO) u kërkon qeverive të tyre të marrin masa për të parandaluar dhe ...

BE ofron 232 milionë euro në luftën kundër Koronavirus-it

2020-02-24T15:16:09+01:0024 Shkurt, 2020 15:16|Kategoritë: BE, Përreth|

Komisioni Europian lancoi këtë të hënë një paketë të re ndihme në vlerën e 232 milionë euro për të rritur gatishmërinë globale dhe në ndihmë për parandalimin e koronavirusit Covid- ...