Eurostat: Europa pa një rritje dramatike të vdekjeve në pranverë, 237 mijë më shumë, kryesojnë Spanja dhe Italia

2020-10-19T16:17:22+02:0019 October, 2020 16:17|Categories: BE, Përreth|

Europa ka shënuar një rritje dramatike të vdekjeve në fillim të pranverës së këtij viti, që kanë qenë më të lartat në Itali dhe Spanjë sipas të dhënave që janë publikuar nga Instit ...

Raporti i Eurostat, në cilat qytete europiane njerëzit jetojnë më gjatë?

2020-09-28T09:59:22+02:0029 September, 2020 11:56|Categories: BE, Përreth|

Eurostat ka bërë një klasifikim të vendeve se ku jetohet më gjatë në Europë dhe për meshkujt është qyteti i Trentos, femrat jetojnë më gjatë në Spanjë   Magjike, romantike, pë ...

Europa është në një ‘pikë vendimtare’ në valën e saj të dytë të virusit

2020-09-24T15:43:16+02:0024 September, 2020 15:43|Categories: BE, Përreth|

Europa është në një pikë “vendimtare” në trajtimin e valës së dytë të koronavirusit, paralajmëroi komisionerja për Shëndetësinë në Bashkimin Europian, duke shtuar se veprimet që do ...

Europa do të shohë rritje të numrit të viktimave në tetor e nëntor, paralajmëron OBSH

2020-09-14T14:55:11+02:0014 September, 2020 14:55|Categories: BE, Përreth|

Organizata Botërore e Shëndetësisë paralajmëron se Europa do të shohë një rritje të rasteve ditorë të vdekjeve nga Covid-19, sipas drejtorit të OBSH për unionin. “Do të bëhet më e ...

Sa dëme ka shkaktuar Covid-19 në qytetet e mëdha perëndimore?

2020-07-04T17:22:00+02:004 July, 2020 17:22|Categories: BE, Përreth|

Deri vonë, qytetet e mëdha të botës ishin të pandalshme. Çdo vit, qytete si Nju Jorku, Londra dhe Parisi pasuroheshin dhe populloheshin gjithnjë e më tepër. Që nga fillimi i shekul ...

Kroacia vendos karantinë 14-ditore për katër vende nga Ballkani, përfshihet edhe Kosova

2020-06-25T14:14:59+02:0025 June, 2020 14:14|Categories: BE, Rajoni|

Kroacia ka vendosur përsëri karantinë për vizitorët nga katër fqinjët e saj nga Ballkani pas një vale të dytë të koronavirusit në rajon. Udhëtarët nga Bosnja, Serbia, Kosova dhe Ma ...

Vendet më të mira për të punuar e për të bërë biznes

2020-06-19T18:06:29+02:0020 June, 2020 12:03|Categories: BE, Përreth|

Ndërkohë që vendet e mëdha luftojnë për dominimin ekonomik, kombet më të vogla mund të jenë në të vërtetë vende më efektive për njerëzit për të punuar dhe për të bërë biznes – sipa ...

Europa rihap kufijtë/Franca, Belgjika, Greqia heqin kufizimet, disa vende duhet të presin edhe pak

2020-06-15T11:15:50+02:0015 June, 2020 11:15|Categories: BE, Përreth|

Ndërsa vendet europiane po dalin nga bllokimi i Covid-19, duke hequr kufizimet e udhëtimit për të ringjallur industritë e tyre turistike, Bashkimi Europian ka synuar që të koordino ...

Go to Top