Sa pemë ka në Tokë? Hartat e reja dhe studimet mbi biomasën bimore

2021-03-18T10:50:27+01:0018 March, 2021 15:47|Categories: Bota, Përreth|

Rreth tre trilionë, që do të thotë 3.040.000.000.000 pemë. Global Tree Density është harta që mat, edhe pse në mënyrë jo të saktë, dendësinë e pemëve. Nëse klikoni mund të merrni m ...

Varianti britanik 64% më vdekjeprurës sesa llojet e mëparshëm të Covid-19, thotë studimi

2021-03-11T16:57:02+01:0011 March, 2021 15:27|Categories: Bota, Përreth|

Varianti i koronavirusit që u shfaq fillimisht në Britani dhe tani po përhapet gjerësisht në botë është 64 për qind më vdekjeprurës sesa llojet para-ekzistuese, sipas një studimi t ...

Indeksi i The Economist/ Vendet më të mira për gratë për të punuar

2021-03-08T10:37:13+01:008 March, 2021 10:37|Categories: Bota, Përreth|

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas, Glass Ceiling Index (GCI) i The Economist (https://www.economist.com/IWDay) tregon se gratë janë ende në disavantazh krahasuar me homologë ...

Sot, Dita Botërore e Natyrës 2021, reflektorët përqendrohen te pyjet e rrezikuara

2021-03-03T13:54:38+01:003 March, 2021 13:54|Categories: Bota, Përreth|

“Mbështetja e së gjithë jetës në Tokë”, flora dhe fauna e egër, që janë në rrezik të madh zhdukje. Kjo është tema e Ditës Botërore të Natyrës (World Wildlife Day), e themeluar nga ...

Amsterdami, qyteti me stilin e jetës më të shëndetshëm në botë

2021-01-19T13:36:45+01:0019 January, 2021 12:29|Categories: Bota, Përreth|

Amsterdami është qyteti me stilin e jetës më të shëndetshëm. I famshëm për biçikletat dhe kanalet piktoreskë, nuk është e habitshme që qëndron në krye të klasifikimit – zhvillon m ...

Go to Top