Çështje2018-03-01T13:47:06+01:00

Gabimi i parë i të rinjve kur ndjekin pasionin e tyre

21 Janar, 2021 11:58|Kategoritë: Çështje, Si t'i bëjmë gjërat|

Kur bëhet fjalë për të zgjedhur rrugën e duhur profesionale, shumë njerëz do të të thonë: “Ndiq pasionin”. Por kjo nuk është kaq e thjeshtë – dhe i kuptoj vështirësitë. Në 20 vite ...

Danimarkë, kush punon deri vonë, nuk lë përshtypje të mirë te shefat e kolegët

19 Janar, 2021 15:33|Kategoritë: Çështje, Si t'i bëjmë gjërat|

Danimarka është në vend të parë të klasifikimit të popujve më të lumtur. Po cila është arsyeja? Çfarë ka Danimarka që ne nuk e kemi? Një gjë shumë të rëndësishme, për të cilën ne s ...

Ide dhuratash për Krishtlindje, çfarë të dhuroni në kohërat e Covid

21 Dhjetor, 2020 13:00|Kategoritë: Çështje, Si t'i bëjmë gjërat|

Festat e këtij viti do të kushtëzohen nga emergjenca shëndetësore – më poshtë janë disa këshilla për dhurata praktike e smart, nga teknologjia, te pajisjet për shtëpinë dhe kohën e ...

Qeveria shqiptare do të hartojë një plan veprimi për të nxitur tregtinë elektronike

18 Dhjetor, 2020 12:53|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Qeveria shqiptare do të hartojë për herë të parë një plan veprimi për nxitjen e tregtisë elektronike. Në mbledhjen e gjashtë të Komitetit Kombëtar të Sistemit të Pagesave, Kryetarj ...

Si të përparoni në karrierë kur punoni nga shtëpia

17 Dhjetor, 2020 15:36|Kategoritë: Çështje, Si t'i bëjmë gjërat|

Të gjesh motivimin mund të jetë e vështirë në këto kohë, mbi të gjitha nëse punoni nga shtëpia. Nëse ndieni se këtë vit, karriera juaj ka qëndruar në vendnumëro, nuk është shumë vo ...

Ukraina kërkon që Çernobili të bëhet Trashëgimi e UNESCO-s, 20 vjet pas mbylljes së centralit

16 Dhjetor, 2020 15:49|Kategoritë: Çështje, Kulturë|

Incidenti i Çernobilit në vitin 1986 është më i rëndi që ka ndodhur në një central bërdhamor, duke e klasifikuar si katastrofë e nivelit 7   Më 15 dhjetor 2000 u fik reaktori ...

Gates: Më shumë se 50% e udhëtimeve të biznesit do të zhduken pas pandemisë

25 Nëntor, 2020 17:24|Kategoritë: Çështje, Si t'i bëjmë gjërat|

Koronavirusi do të ndryshojë tërësisht mënyrën se si njerëzit udhëtojnë dhe drejtojnë biznesin, edhe pasi pandemia të përfundojë, tha para disa ditësh, themeluesi i “Microsoft”, Bi ...

Dita e Falenderimeve mund të jetë “ngjarja super përhapëse e virusit”, paralajmëron eksperti i shëndetësisë

25 Nëntor, 2020 13:59|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Dita e Falenderimeve është potencialisht “nëna e të gjitha ngjarjeve super shpërndarëse” të koronavirusit, tha eksperti i shëndetësisë Jonathan Reiner. Me miliona amerikanë që injo ...

Propozimi i Deutsche Bank: Taksë për ata që punojnë në smart working

17 Nëntor, 2020 13:32|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Taksë për ata që punojnë në smart working. Ky është një nga propozimet e Deutsche Bank, në studimin What we must do to rebuild , i cili ka ngjallur shumë diskutime. E menduar nga m ...

Puna nga shtëpia apo zyra, çfarë preferojnë punonjësit shqiptarë pas Covid-19

16 Nëntor, 2020 10:02|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Puna nga shtëpia, që nisi si një opsion i detyruar nga karantina, tani është kthyer në një normalitet për disa kompani dhe profesione kyçe. Korporatat e mëdha po aplikojnë rotacion ...

Go to Top