2016 sapo ka filluar, por tashmë ka ardhur koha e listimeve dhe ofertave. The Neë York Times botoi një renditje interesante në të cilën rekomandon destinacionet më mbresëlënëse për të vizituar këtë vit në mbarë botën.

Në podium kryesojnë, Mexico City, Bordeaux dhe Malta: destinacionet e përfshira në ‘top tre’ renditjet janë karakterizuar dhe dallojnë për kultura të pasur dhe mundësitë e ofruara udhëtarëve të rinj. Në Mexico City, të rinjtë mund ti japin krahë omagjinatës së tyre me ‘flijimet’ e pasura kulturore të kryeqytetit, pejsazhet e mrekullueshme që mund të ‘fiksojnë’ të apasionuarit pas fotografisë, duke u magjepsur nga mrekullitë kulinare. Një Bordeux vera do të jetë protagonist i padiskutueshëm i 2016, arsye e mirë për të vizituar vendet tipike për prodhimin e verës, e cila do të presë evente të rastësishme, të tilla si vera Bordo dhe Muzeu i Tregtisë. Pas Parisit, Bordeaux rezulton të jetë qyteti më i preferuar i Francës, duke siguruar në vitin 2007 një vend në me sin e Trashëgimisë Botërore të Unesco.

Malta, së bashku me ishujt e Gozo dhe Comino, do të rezervojë pamje befasuese për këtë vit sipas NYT. Valletta është në fakt një simbol i padiskutueshëm i pikë-takimit të arkitekturës antike dhe moderne dhe kulturave të ndryshme që në të kaluarën kanë ‘lundruar’ deti n Mesdhe.