A dëshironi të jeni të lumtur ose të paktën më pak të pakënaqur? Mjaft me kontrollet e fiksuara të kutisë postare. Kështu sugjeron hulumtimi i kryer nga një ekip i psikologëve britanikë. Email-et – paralajmërojnë këta ekspertë, mund të kthehen në ‘një burim toksisë i stresit’. Pothuajse një droge, një formë varësie, për ata që nuk pushojnë së kontrolluari dhe përditësuar fluksin: në kompjutera, të tablet, në smartphonë dhe tashmë edhe në orat elektronike të dorës lancuar nga apple.
Teknologji e dobishme, por që – studiuesit theksojnë – i bën shumë njerëz pothuajse rob.

Ky qëndrim, që tashmë trajtohet si ‘një rregull i pashkruar’ i organizimit modern të punës dhe jetës, ka të ngjarë të ketë një ndikim të rëndë negativ në atë që psikologët e quajnë ‘mirëqenia emocionale’ e njerëzve. Studimi tregon se në fakt vlerësimi i vazhdueshëm i e-mail ose mesazheve të tjerrë dhe sinjali pauses dhe vibracioni prodhojnë pasoja direkte në termin e rritjes së tensioneve dhe shqetësimeve mes individëve.