Kuvendim2018-05-25T11:39:08+01:00

Opinion/ Artan Fuga: Opinioni publik në kohë epidemish…

Opinioni publik në kohë epidemish… Rrëshket sigurisht. Se mos është here e parë! Prej qindra vjetësh e kanë studjuar që përballë rrezikut opinioni publik ekstremizohet. Njeriu nuk është qenie e arsyeshme, por është qenie që arsyeton! Janë larg këto dy përkufizime prej njeri tjetrit, shumë larg! Kur epidemia te ne nuk kishte arritur ende, por ...

Opinion/ Unë, ne dhe Antropologjia

Dikur, në një kohë pa kohë, Zana, duke mrizuar ndër mrizet e saj, pa një djalosh të dëshpëruar nga tallja e shokëve për dobësinë e tij. Si një nënë që vuan kur ia tallin fëmijën, ajo e mëkoi atë me qumështin e saj të tejbotshëm, duke i dhënë atij fuqi po aq të tejbotshme. Dikur, ...

Artan Fuga: Si politika dëmtoi ekonominë dhe ekonomia korruptoi politikën

Dekreti numër 190 i Këshillit të Ministrave, i datës 16.04.1993, parashikonte që Bordi Drejtues i Agjencisë së Privatizimeve të përbëhej prej trembëdhjetë anëtarësh, nga të cilët shtatë ishin ministra, pra, njerëz që mbanin poste politike të dhëna nga partia në pushtet dhe gjashtë të tjerët ishin funksionarë të lartë të emëruar nga partia në pushtet, ...

Opinion

502, 2020

Artan Fuga: Si politika dëmtoi ekonominë dhe ekonomia korruptoi politikën

5 Shkurt, 2020 11:27|Opinion|

Dekreti numër 190 i Këshillit të Ministrave, i datës 16.04.1993, parashikonte që Bordi Drejtues i Agjencisë së Privatizimeve të përbëhej prej trembëdhjetë anëtarësh, nga të cilët ...

212, 2019

Ftesë e gabuar!

2 Dhjetor, 2019 18:31|Kuvendim, Opinion|

   Nga Kole Mokra     Në një nga përrallat e tij, La Fonteni i famshëm, tregon shkëmbimin e ftesave për darkë mes Dhelprës e Lejlekut. Pas ftesës së dredharakes, që e ofroi supën ...

212, 2019

Koha për reflektim!

2 Dhjetor, 2019 12:00|Kuvendim, Opinion|

Editorial MONITOR / Natyra, ndryshe nga njerëzit, duket se nuk po fal dhe po na shkund që të reflektojmë për gjithçka që është bërë gabim këto 30 vitet e fundit! Tërmeti shkatërru ...

Shiko më shumë artikuj

Koment

Intervista

111, 2013

Chris Martin: “Ja çfarë vlerësoj vërtet në jetë”

1 Nëntor, 2013 12:54|Intervista, Kuvendim|

Lideri i grupit Coldplay, Chris Martin, është një nga këngëtarët i cili me muzikën e tij ka sjellë këngët më të bukura alternative. Shpesh solo por dhe në bashkëpunim ai është nom ...

Shiko më shumë artikuj

Më të fundit