Lajme2018-05-25T11:38:51+02:00

Divorcet, Shqipëria dhe Serbia kryesojnë në rajon

Më shumë se një e katërta e martesave përfunduan në divorc në vitin 2019 (26.1 divorce për 100 martesa nga 21 vitin e mëparshëm), duke shënuar një nivel rekord dhe rritje të ndjeshme në raport me 1990-n, kur ky tregues ishte vetëm 9.2 divorce. Ndonëse në rritje në raport me vitet e mëparshme, divorcet ende ...

Pandemia i bëri individët dhe bizneset më kursimtarë

Kriza ekonomike e vitit të kaluar i bëri individët dhe bizneset më kursimtarë. Të dhënat e Bankës së Shqipërisë tregojnë se gjashtëmujori i dytë i vitit 2020 solli një zgjerim të mëtejshëm të pozicionit financiar të individëve si kreditorë neto dhe njëherazi pozicioni debitor i bizneseve vijoi të ngushtohej. Ky pozicion matet nga Banka e ...

Jeta mund t’i rikthehet normalitetit edhe përpara se të arrihet imuniteti i tufës

Që nga fillimi i pandemisë së Covid-19, ekspertët kanë thënë se sa e rëndësishme është të arrihet një nivel i imunitetit të tufës. Por tani disa thonë se imuniteti i plotë i tufës mund të mos jetë i nevojshëm që jeta t’i rikthehet normalitetit të saj. Imuniteti i tufës, ose siç e quajnë disa ekspertë ...

Politikë

1110, 2019

Qeveria shkurton fondet për arsimin e lartë, 2.5 mln euro më të ulëta se vjet

11 Tetor, 2019 11:04|Lajme, Politikë|

Protestat studentore që nxiten qeverinë të destinojë më shumë fonde për arsimin e lartë këtë vit buxhetor ka rezultuar një nismë pa sukses. Qeveria shqiptare në rishikimin e buxhet ...

Shiko më shumë artikuj

Rend dhe ligji

701, 2021

Zbardhet vendimi i arbitrazhit, Shqipëria detyrohet t’i paguajë AKTOR dhe COPRI rreth 45 mln USD

7 Janar, 2021 11:20|Lajme, Rend dhe ligji|

Qeveria shqiptare ka humbur në arbitrazhin ndërkombëtar përballë bashkimit të shoqërive Copri dhe AKTOR dhe duhet t’u paguajë atyre një shumë rreth 45 milionë dollarë. Vendimi fina ...

Shiko më shumë artikuj

Sociale

2104, 2021

Shqiptarët, “të refuzuarit” e Europës, vetëm 5% të aplikimeve për azil u jepet statusi i mbrojtjes

21 Prill, 2021 11:51|Lajme, Sociale|

Ndonëse shqiptarët janë të parët në rajon sa i përket kërkesave për azil dhe të dytët në botë në raport me popullsinë, shtetet e Europës hezitojnë që t’u japin atyre statusin e az ...

Shiko më shumë artikuj

Më të fundit

Go to Top