Para2018-05-25T11:41:56+02:00

Raporti i DASH për Shqipërinë: Korrupsion i lartë, favorizohen bizneset me lidhje politike, problem edhe PPP-të /monitor.al

Departmenti Amerikan i Shtetit (DASH) ka publikuar raportin e pritur për klimën e investimeve për Shqipërinë për vitin 2018, që edhe këtë vit është tepër i ashpër. Në të mbizotërojnë shqetësimet për korrupsionin, mungesën e transparencës në tendera, teksa Shqipëria konsiderohet si një vend i vështirë për të bërë biznes dhe ku favorizohen kompanitë e ...

Marrëveshja rajonale për investimet, si do tërhiqen milionat

Në fundin e javës së kaluar gjashte vendet e Rajonit (Shqipëria, Kosova, Bosnja, Serbia, Mali i Zi dhe Maqedonia) të përfaqësuar nga Ministrat e Ekonomisë firmosen marrëveshjen e përbashkët për investimet në Tivar të Malit të Zi në kuadër të planit të përbashkët rajonal. Marrëveshja e ndarë në tre drejtime kryesore synon krijimin e një ...

Makinat luksoze, hyjnë në fuqi rregullat e reja, do paguajnë 19 milionë lekë më shumë taksa

Makinat e luksit me kapacitet 6+1, që kushtojnë më shumë se 5 milionë lekë, nuk do të mund të shpëtojnë dot taksës së luksit. Ka hyrë në fuqi udhëzimi i Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë nr.14, datë 30.4.2018 “Për disa shtesa dhe ndryshime në udhëzimin nr.26, datë 4.9.2008, “Për taksat kombëtare”, i ndryshuar, i botuar ...

Taksa

2704, 2018

Rama: Do rritet tavani për bizneset e vogla nga 8 në 10 milionë lekë

27 Prill, 2018 12:41|Para, Taksa|

Kur ende debati për futjen në Tatimin mbi Vlerën e Shtuar tek biznesi me xhiro mbi 2 milionë lekë është në kulmin e tij, qeveria ka vendosur të bëjë një tjetër ndryshim  Kryeminist ...

Shiko më shumë artikuj

Investime

1505, 2018

Marrëveshja rajonale për investimet, si do tërhiqen milionat

15 Maj, 2018 10:54|Investime, Para|

Në fundin e javës së kaluar gjashte vendet e Rajonit (Shqipëria, Kosova, Bosnja, Serbia, Mali i Zi dhe Maqedonia) të përfaqësuar nga Ministrat e Ekonomisë firmosen marrëveshjen e p ...

Shiko më shumë artikuj

Tregje

Shiko më shumë artikuj

Ligje

Kompani

1304, 2016

Ndodh edhe kështu: Pronari i Twitter fal 200 milionë dollarë amerikanë në aksione për punonjësit

13 Prill, 2016 15:59|Kompani, Para|

Jack Dorsey, pronari i Tëitter, vendimin për të falur 30% të aksioneve të tij, rreth 200 milionë dollarë në vlerë tregu, për punonjësit e kompanisë e ka justifikuar duke thënë thj ...

Më të fundit