Për t’u treguar2018-05-25T11:44:24+02:00

Formula e Esatit për Shqipërinë: Përmes Ekuilibrit të Urrejtjes /respublica.al

Raporti i njeriut me tokën është një raport nga më të lashtët. Nëse e gjurmojmë këtë lidhje me kohën e Mesjetës e deri pas Çlirimit, do të shohim që shqiptari ka qenë zot fuqiplotë i pronës së vet, të sanksionuar ligjërisht në të drejtën kanunore me hollësitë më të mëdha. Të shikojmë për këtë gjë ...

Demaçi dhe Rugova, historia e parrëfyer e një mërie politike /gazetadita.al

Në fillimin e pranverës së vitit 1990, në një natë të vetme, ndoshta i gjithë qielli i Kosovës, u përflak nga pushkët. Ishte ndoshta hera e parë që kishte një dyndje të tillë nëpër rrugë, jo për të ripërsëritur demonstratat e një viti më parë, të cilat kishin pasur martirët e herojtë e tyre, si ...

45 vite nga revolta e Spaçit, të burgosurit rrëfejnë tmerrin

Përvjetori i 45-të i revoltës së të burgosurve politikë në burgun e Spaçit është ndryshe, sepse ata që vuajtën në burgjet e diktaturës dhe punuan në minierë sapo morën pensionin e dyfishtë për vitet e punës së detyruar, po ashtu kanë marrë dëmshpërblimin e plotë financiar prej 8 këstesh, kanë një sërë veprash muzeale dhe ...

Histori

Shiko më shumë artikuj

Përjetime

2003, 2018

Shifrat e frikshme/ 238 të internuar vdiqën në kampet tela me gjemba në vitet 1949-1953

20 Mars, 2018 10:45|Histori, Për t'u treguar, Përjetime|

238 të internuar vdiqën në kampet tela me gjemba në vitet 1949-1953. Shifrat bëhet publike nga ish -Drejtori i Arkivës së Ministrisë së Brendshme, Kastriot Dervishi. Ai sqaron se t ...

Si na shikojnë

504, 2018

The Washington Post për protestën e kuksianëve

5 Prill, 2018 10:40|Për t'u treguar, Si na shikojnë|

Opozita ka bllokuar katër kryqëzime kryesore të Shqipërisë në një protestë anti-qeveritare duke e akuzuar atë për lidhje me krimin e organizuar dhe për rritjen e taksave e varfëris ...

Më të fundit