Përreth2018-05-25T11:44:30+02:00

Normaliteti i ri, Covid-19 nuk do të largohet. Bota po përpiqet të funksionojë me praninë e tij.

Njerëzit duhet të ndryshojnë sjelljen për të parandaluar valën e dytë të virusit   Ju mund të jeni të rraskapitur, por pandemia e Covid-19 sapo ka filluar. Gjashtë muaj pasi shkencëtarët kinezë njoftuan Organizatën Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për një virus të ri që shkaktonte pneumoni vdekjeprurëse, Covid-19 – siç u quajt më vonë sëmundja ...

OBSH: Mos prisni vaksinimet e para të Covid-19 para fillimit të vitit 2021

Studiuesit janë duke bërë “përparim të mirë” në zhvillimin e vaksinave kundër Covid-19, por përdorimi i tyre i parë nuk mund të pritet deri në fillim të vitit 2021, tha të mërkurën një ekspert i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (WHO). OBSH po punon për të siguruar shpërndarjen e drejtë të vaksinave, por ndërkohë është thelbësore ...

Amnesty International: Qeveritë duhet të mbajnë përgjegjësi për vdekjen e punonjësve të kujdesit shëndetësor nga Covid-19

Më shumë se 3 mijë punonjës të kujdesit shëndetësor kanë humbur jetën si pasojë e koronavirusit në nivel global dhe qeveritë duhet të mbajnë përgjegjësi për vdekjen e tyre, thuhet në një raport të Amnesty International. Rusia, Mbretëria e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara kryesojnë listën e vendeve me vdekjen më të lartë të punonjësve ...

Gjeopolitikë

Rajoni

906, 2020

Gratë që kërkojnë punë kanë përgatitje më të lartë universitare sesa burrat

9 Qershor, 2020 16:14|Përreth, Rajoni|

Gjatë këtij viti në Kosovë në kërkim të punës janë regjistruar rreth 38 mijë qytetarë, ku 60 për qind e tyre janë të pashkolluar. Instituti për Studime të Avancuara GAP, përmes rap ...

Shiko më shumë artikuj

BE

2006, 2020

Vendet më të mira për të punuar e për të bërë biznes

20 Qershor, 2020 12:03|BE, Përreth|

Ndërkohë që vendet e mëdha luftojnë për dominimin ekonomik, kombet më të vogla mund të jenë në të vërtetë vende më efektive për njerëzit për të punuar dhe për të bërë biznes – sipa ...

Shiko më shumë artikuj

Bota

Shiko më shumë artikuj

Më të fundit