Më shumë se një e katërta e grave kurrë nuk kanë kërkuar ngritje page, sipas një studimi. Një sondazh prej 2,000 personash për ‘Javën e Mirë të Parave’ ⁠— një fushatë për të rritur ndërgjegjësimin e financave etike dhe të qëndrueshme ⁠— zbuloi se 27% e grave kurrë nuk kanë shkelur temën e rritjes së pagave me shefin e tyre, krahasuar me 18% të burrave, mes shqetësimet në lidhje se duket e vështirë një kërkesë e tillë. Muajin e kaluar, shefi i bamirësisë Cheryl Giovannoni tha se vajzat duhet të mësohen që në shkollë se si të kërkojnë një pagë.

Hendeku gjinor i pagave është ende duke treguar pak shenja përmirësimi globalisht. Ndërsa kompanitë kanë shumë më tepër për të bërë në këtë fushë dhe me siguri mbajnë pjesën më të madhe të përgjegjësisë, vetë gratë mund të fillojnë të ndryshojnë kulturën, duke bërë presione për rritje të barabarta të pagave. Megjithatë, një sondazh i fundit ka zbuluar se më shumë se gjysma e grave kurrë nuk kanë kërkuar ngritje të pagave. Dhe mund të ketë një arsye të thjeshtë pse.

Konsulenca e rekrutimit Robert Walters anketoi 9,000 punonjës për gjithçka, nga sfidat e vendit të punës deri te negociatat mbi pagat. Gjetjet zbuluan se burrat kishin 23 përqind më të predispozuar për të negociuar rritjen e pagave në të gjitha fazat e karrierës. Dhe, edhe kur gratë bënë të njëjtën gjë, ata ishin, mesatarisht, me gjasë të merrnin dy përqind më pak të ngritur, sesa homologët e tyre meshkuj.

Disa arsye mendohet se qëndrojnë prapa statistikave. Gratë pranuan se ndjeheshin të tronditura nga mungesa e mundësive dhe trajnimeve dhe nga presionet e balancimit të punës dhe familjes. Pothuajse një e katërta e grave raportuan gjithashtu se ndjeheshin të pavendosur, krahasuar me vetëm 13 përqind të burrave.

“Po bëhen të gjitha hapat e duhura për t’i futur gratë në punë – me profesioniste femra që përbëjnë 47 përqind të fuqisë punëtore,” tha në një deklaratë Drejtori i Përgjithshëm i Robert Walters në Mbretërinë e Bashkuar, Chris Hickey.

“Hapat e ardhshëm janë marrja e gjetjeve nga raportet si kjo dhe veprimi ndaj tyre.”

Në fillim të këtij viti, BBC raportoi se më pak se gjysma e punëdhënësve më të mëdhenj në Mbretërinë e Bashkuar kishin arritur të ngushtonin hendekun e pagave të tyre gjinore. Raportimi i hendekut të gjinisë së pagave nisi në Mbretërinë e Bashkuar në vitin 2017 për kompanitë me më shumë se 250 të punësuar, por hendeku mesatar i pagave nga 2018 në 2019 ishte ulur me vetëm 0.1 përqind (9.7 në 9.6).

“Që bizneset e të gjitha madhësive të krijojnë një kulturë më të barabartë të pagave, ata së pari duhet të dinë se çfarë hendeku ekziston në kompaninë e tyre dhe të ndërmarrin hapa proaktivë për ta adresuar atë”, thotë Jo Cresswell, analist i tendencave të karrierës në Glassdoor. “Publikimi i grupeve të pagave për pozicionet është vetëm një mënyrë për t’u angazhuar për pagë të drejtë dhe në këtë mënyrë lejon punonjësit të kenë biseda të informuara për negociatat mbi pagat.”

/Me redaktime të Shqip.al nga Bustle.com