Shumë shtete dhe qytete në mbarë globin janë duke u dukur plotësisht të shkreta, pasi qeveritë kanë vendosu masa të ashpra në përpjekje për të parandaluar përhapjen e koronavirusit.

Destinacionet turistike dhe qendrat e biznesit që dikur ishin të mbushura me njerëz, tani janë më të qetë se ç’mund të ishte imagjinuar më parë.

Njerëzve u është kërkuar të izolohen, ndërsa baret, restorantet dhe qendrat argëtuese janë urdhëruar të mbyllen të gjitha. Edhe udhëtimet janë ndaluar në vende të ndryshme.

Shikoni fotografitë e mëposhtme të publikuara nga Euronews, që tregojnë se si qytetet botërore po ndryshojnë si rezultat i masave anti-virus.

Dubrovnik, Kroaci

Kulla Eiffel, Paris

La Paz, Bolivia

Londër, UK

Los Angeles, Kaliforni

Madrid, Spanjë

Manhattat, Nju Jork

Milano, Itali

Pragë, Republika Çeke

Sidnej, Australi