Rend dhe ligji2018-03-01T09:36:38+01:00

Qeveria parashikon që ekonomia të arrijë nivelin e vitit 2019 këtë vit

22 January, 2021 9:48|Categories: Lajme, Rend dhe ligji|

Humbjet që ka krijuar pandemia në Prodhimin e Brendshëm Bruto (PBB) gjatë vitit 2020 pritet të kompensohen brenda këtij viti, sipas parashikimeve më të fundit të qeverisë. Ministri ...

Zbardhet vendimi i arbitrazhit, Shqipëria detyrohet t’i paguajë AKTOR dhe COPRI rreth 45 mln USD

7 January, 2021 11:20|Categories: Lajme, Rend dhe ligji|

Qeveria shqiptare ka humbur në arbitrazhin ndërkombëtar përballë bashkimit të shoqërive Copri dhe AKTOR dhe duhet t’u paguajë atyre një shumë rreth 45 milionë dollarë. Vendimi fina ...

Instituti i Vjenës përkeqëson parashikimin për ekonominë e Shqipërisë, rënia 6,4% më 2020

20 November, 2020 11:10|Categories: Lajme, Rend dhe ligji|

Sipas parashikimeve të reja të lëshuara së fundmi nga Instituti i Vjenës për Studime Ekonomike Ndërkombëtare rimëkëmbja e ekonomive të Evropës Lindore ku bën pjesë edhe Shqipëria d ...

Lojërat e fatit u mbyllën por numri i makinetave të instaluara në 2019 u rrit me 22%

6 November, 2020 13:15|Categories: Lajme, Rend dhe ligji|

Në vitin 2019 në Shqipëri ishte e disponueshme një makinete lojërash fati për 10 493 persona. Një raport që merr në analizë globalisht të gjithë vendet tregon se në vendin tonë ish ...

RCC: Ballkani, me shërbime të dobëta shëndetësore, Shqipëria me financimet më të ulëta

14 October, 2020 9:45|Categories: Lajme, Rend dhe ligji|

Teksa e gjithë bota është mbërthyer nga emergjenca shëndetësore për shkak të koronavirusit, Ballkani dhe veçanërisht Shqipëria po përballen me kapacitete të dobëta në sektorin e sh ...

Ndërtuesit presin sërish rritje të çmimeve të banesave

6 October, 2020 10:21|Categories: Lajme, Rend dhe ligji|

Besimi i biznesit ishte nën mesataren historike për shumicën e treguesve të aktivitetit edhe për tremujorin  tretë të vitit, por bizneset e ndërtimit janë optimiste për ecurinë e ç ...

Monitorimi i ri i qeverisë: Siguria mbetet problematike në Koncesionin e Rinasit

24 September, 2020 12:10|Categories: Lajme, Rend dhe ligji|

Qeveria e Shqipërisë ka monitoruar zbatimin e kontratës koncesionare në Aeroportin e Rinasit dhe ka gjetur se kriteri në lidhje me sigurinë mbetet problematik edhe pse në prill të ...

Si po ikin të rinjtë: Rreth 24 mijë persona nën 34 vjeç kanë aplikuar për azil 20 muajt e fundit, 29% e tyre janë më pak se 14 vjeç

23 September, 2020 14:51|Categories: Lajme, Rend dhe ligji|

Nga janari i vitit 2019 deri në gusht të 2020-s kanë aplikuar për azil në një nga shtetet e Bashkimit Europian dhe të tjera rreth 30.5 mijë shqiptarë, sipas të dhënave të publikuar ...

Edhe në kohë pandemie, bizneset e huaja transferuan jashtë 258 mln euro fitime

18 September, 2020 12:31|Categories: Lajme, Rend dhe ligji|

Transferimi i fitimeve nga investitorët e huaj rezultoi në nivele të larta edhe në tremujorin e dytë të vitit, pavarësisht efekteve të pandemisë. Të dhënat e Bankës së Shqipërisë t ...

Raporti i DASH: Shqipëria, vend i vështirë për të bërë biznes, problem korrupsioni, prokurimet, PPP-të

10 September, 2020 12:36|Categories: Lajme, Rend dhe ligji|

Raporti i departamentit Amerikan të Shtetit (DASH) për klimën e investimeve për vitin 2020 sërish e citon Shqipërinë si një nga vendet e vështira për të bërë biznes. “Pavarësisht n ...

Go to Top