Përjetime2018-03-01T14:48:09+01:00

Demaçi dhe Rugova, historia e parrëfyer e një mërie politike /gazetadita.al

31 July, 2018 15:50|Categories: Për t'u treguar, Përjetime|

Në fillimin e pranverës së vitit 1990, në një natë të vetme, ndoshta i gjithë qielli i Kosovës, u përflak nga pushkët. Ishte ndoshta hera e parë që kishte një dyndje të tillë nëpër ...

45 vite nga revolta e Spaçit, të burgosurit rrëfejnë tmerrin

22 May, 2018 11:15|Categories: Për t'u treguar, Përjetime|

Përvjetori i 45-të i revoltës së të burgosurve politikë në burgun e Spaçit është ndryshe, sepse ata që vuajtën në burgjet e diktaturës dhe punuan në minierë sapo morën pensionin e ...

Shifrat e frikshme/ 238 të internuar vdiqën në kampet tela me gjemba në vitet 1949-1953

20 March, 2018 10:45|Categories: Histori, Për t'u treguar, Përjetime|

238 të internuar vdiqën në kampet tela me gjemba në vitet 1949-1953. Shifrat bëhet publike nga ish -Drejtori i Arkivës së Ministrisë së Brendshme, Kastriot Dervishi. Ai sqaron se t ...

Xhufi: Historia e Agim Fagut me një nga gratë e djemve të Mehmet Shehut

10 March, 2018 15:46|Categories: Histori, Për t'u treguar, Përjetime|

Historiani dhe Profesori Pëllumb Xhufi kujton në një shkrim për basketbollistin e njohur të viteve ’70, Agim Fagun, rrëfimin e këtij të fundit kur në një ditë dimri të vitit 1979, ...

Kujtimet e Visar Zhitit: Edi Rama i bërtiti operativit të Sigurimit që më ndiqte kudo!

9 March, 2018 15:29|Categories: Për t'u treguar, Përjetime|

Në rrjedhën e rrëfimeve të Visar Zhitit bien në sy edhe dy momente që e kanë lidhur me Edi Ramën artist dhe kryeministër; dikur në Lushnjë, kur Visari punonte në një fabrikë tulla ...

Kur të rinjtë derdhnin… grushta dhe shkelma nëpër aksionet e rinisë

5 March, 2018 15:41|Categories: Histori, Për t'u treguar, Përjetime|

Publikohet raporti i vitit 1973 i sekretarit të parë të Bashkimit të Rinisë së Punës së Shqipërisë, Jovan Bardhi, dërguar Komitetit Qëndror, për rrahjet e vullnetarëve në sektorin ...

Dokumenti/ Përse ndodhnin përmbytjet gjatë komunizmit

12 January, 2018 13:31|Categories: Për t'u treguar, Përjetime|

Një dokument i publikuar nga ana e Kastriot Dervishit flet për përmbytjet e vitit 1986 në Lezhë ku shqetësimi kryesor mbetej lagja e barutit në depot e ushtrisë. Postimi i Kastriot ...

Go to Top