Lajme2018-05-25T11:38:51+02:00

Shqipëria, rekord në Europë për koncesionet e partneritetit publik privat (PPP), rreziqet

Shqipëria shënon një rekord në Europë sa u përket angazhimeve jashtë bilancit të qeverisë, që ka marrë për koncesionet e formës së Partneritetit Publik-Privat (PPP), në 9.5% të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB). Kjo përqindje është të paktën tre herë më e lartë sesa shteti që shpenzon më shumë për PPP-të në Europë, Sllovakia, sipas ...

Shëndetësia, 67 mln euro shpenzime për përballimin e pandemisë, 37 mln euro për koncesione

Pagesat direkte nga buxheti në mbështetje të sektorit të shëndetësisë për të përballuar pandeminë Covid- 19 përllogaritën në 8,4 miliardë lekë ose 67 milionë euro sipas projektbuxhetit 2021 që u publikua nga Ministria e Financave. Nga kjo shumë 2,4 miliardë lekë janë shpenzuar në vitin 2020 si një shtesë në buxhetin e Ministrisë së Shëndetësisë ...

Çmimet e apartamenteve në Tiranë janë rritur me 43% në 7 vitet e fundit; 35% e pronave në Shqipëri blihen nga jorezidentë

35% e pronave të shitura në Shqipëri blihen nga individë me banim jashtë vendit. Vrojtimi periodik i Bankës së Shqipërisë për tregun e pasurive të paluajtshme dhe indeksin e çmimeve të banesave tregon se në gjysmën e parë të këtij, blerësit jorezidentë kishin një peshë të konsiderueshme në transaksionet e tregut të pasurive të paluajtshmë ...

Politikë

1111, 2019

FMN analizon Europën, sa e rrezikuar është Shqipëria nga Brexit

11 Nëntor, 2019 11:43|Lajme, Politikë|

Në raportin e sapopublikuar “Pasqyra Ekonomike Rajonale për Europën”, Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) thekson se aktiviteti ekonomik në Evropë është ngadalësuar si rrjedhojë e dob ...

Shiko më shumë artikuj

Rend dhe ligji

1410, 2020

RCC: Ballkani, me shërbime të dobëta shëndetësore, Shqipëria me financimet më të ulëta

14 Tetor, 2020 9:45|Lajme, Rend dhe ligji|

Teksa e gjithë bota është mbërthyer nga emergjenca shëndetësore për shkak të koronavirusit, Ballkani dhe veçanërisht Shqipëria po përballen me kapacitete të dobëta në sektorin e sh ...

Shiko më shumë artikuj

Sociale

2310, 2020

Shqipëria, rekord në Europë për koncesionet e partneritetit publik privat (PPP), rreziqet

23 Tetor, 2020 10:30|Lajme, Sociale|

Shqipëria shënon një rekord në Europë sa u përket angazhimeve jashtë bilancit të qeverisë, që ka marrë për koncesionet e formës së Partneritetit Publik-Privat (PPP), në 9.5% të Pr ...

Shiko më shumë artikuj

Më të fundit