Rend dhe ligji2018-03-01T09:36:38+01:00

Parashikimi i qeverisë: Të ardhurat për frymë të çdo shqiptari pritet të ulen me 270 euro, si pasojë e Covid-19; Humbje totale 770 mln euro

30 Korrik, 2020 12:13|Kategoritë: Kryesore, Rend dhe ligji|

Në Kuadrin e fundit makroekonomik, qeveria shqiptare parashikon që të ardhurat për frymë në vitin 2020 të zbresin në 553 mijë lekë (rreth 4,760 euro). Në krahasim me një vit më par ...

Nga 1 shtatori hyn në fuqi ligji që legalizon kriptomonedhat, Shqipëria e treta në Europë që i rregullon

22 Korrik, 2020 14:25|Kategoritë: Lajme, Rend dhe ligji|

Ligji, i cili ishte kthyer nga Presidenti i Republikës, si një rrezik për pastrim parash, pritet që të hyjë në fuqi në 1 shtator. https://www.monitor.al/meta-kthen-ligjin-qe-zyrtar ...

OKB: Pandemia po favorizon futjen e krimit në ekonominë e ligjshme; A rrezikohet dhe Shqipëria?!

14 Korrik, 2020 14:15|Kategoritë: Lajme, Rend dhe ligji|

Krimi i Organizuar po rrit kontrollin në ekonominë globale sidomos në ndërmarrje të brishta, aktiviteti i të cilave është dëmtuar rëndë nga Pandemia, Covid-19. Zyra e Kombeve të B ...

Aministia, Moneyval: Qeveritë të mos shmangin kontrollin ndaj krimit ekonomik për të përfituar para

22 Qershor, 2020 13:54|Kategoritë: Lajme, Rend dhe ligji|

Aministia është një temë e nxehtë në vendin tonë teksa është bërë publik drafti i plotë i saj dhe çfarë synohet të përfshijë. Kushtet e vështira ekonomike dhe ekspozitimi ndaj COVI ...

Gati projektligji, emrat e pronarëve të kompanive të regjistruara në parajsat fiskale do të bëhen publikë

18 Qershor, 2020 10:20|Kategoritë: Lajme, Rend dhe ligji|

Shqipëria do të krijojë për herë të parë Regjistrin e Pronarëve Përfitues. Kjo do të thotë që të gjithë ata që kanë aksione në kompani offshore dhe që janë përfitues të drejtpërdre ...

Planet e emergjencës, 86% e kompanive shqiptare nuk i kanë, më i shkujdesur ndërtimi

17 Qershor, 2020 13:25|Kategoritë: Lajme, Rend dhe ligji|

Të paktën 86% e kompanive shqiptare nuk kanë asnjë plan emergjence të miratuar prej tyre, mbi bazën e të cilit të mund të merren masa që zvogëlojnë ndikimin e një fatkeqësie. Anket ...

Tatimet publikojnë listën e 63 mijë individëve përfitues (të rinj) për pagën 40 mijë lekë, si të aplikoni

29 Maj, 2020 11:17|Kategoritë: Lajme, Rend dhe ligji|

Kush është larguar nga puna nga 1 marsi deri në 17 maj, do t’i jepet mundësia për të aplikuar për përfitim të pagës 40 mijë lekë, si pjesë e paketës të dytë financiare. Aktualisht ...

Shqiptarët të fiksuar pas lojërave të fatit, AKEP bllokoi në 2019, 8 mijë faqe online

22 Maj, 2020 12:25|Kategoritë: Lajme, Rend dhe ligji|

Mbyllja e lojërave të fatit në fund të vitit 2018 bëri që shumica e atyre që luanin në kazino apo pika bastesh të ktheheshin tek bixhozi online. Janë me mijëra faqe që ofrojnë bast ...

Sot pritet miratimi i ligjit për kriptovalutat, paralajmërohet rreziku i pastrimit të parave

21 Maj, 2020 12:35|Kategoritë: Rend dhe ligji|

Kuvendi i Shqipërisë pritet të miratojë në seancën plenare të së enjtes “Për tregjet financiare të bazuara në teknologjinë e regjistrave të shpërndarë”, i cili legjitimon kriptomon ...

Qytetet ku po refuzohet më shumë ndihma financiare për bizneset e vogla nga paketa e parë, shpresa tek e dyta

14 Prill, 2020 8:37|Kategoritë: Lajme, Rend dhe ligji|

Diana ka një biznes ambulant në qytetin e Durrësit. Ajo e ka mbyllur aktivitetin që kur filluan kufizimet për të parandaluar përhapjen e infeksionit të Covid-19. Ndonëse tentoi dis ...

Go to Top