Çështje2018-03-01T13:47:06+01:00

Pabarazia varfëron qytetet e mëdha, si po “shkërmoqet” Shkodra

1 Mars, 2021 12:51|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Qytetet e mëdha të vendit, Shkodra, Fieri, Elbasani dhe Vlora, në presionin e emigracionit të lartë, pandemisë dhe së fundmi përmbytjeve, po humbasin konkurrueshmërinë dhe po thell ...

Masat kufizuese orientuan pasagjerët drejt transportit ajror, rritet volumi i mallrave në porte

26 Shkurt, 2021 13:55|Kategoritë: Çështje, Udhëtime|

Masat kufizuese të vendosura nga shtete të ndryshme për shkak të pandemisë së COVID-19 kanë ndryshuar tendencat e udhëtimit të pasagjerëve në llojin e transportit të përzgjedhur. P ...

Efektet anësore të smart working, këshilla për t’u ndier më mirë

23 Shkurt, 2021 14:59|Kategoritë: Çështje, Si t'i bëjmë gjërat|

Jeta sedentare e detyruar, e shndërruar në stil jete gjatë karantinës dhe e zgjatur në këtë vit me smart working, nuk ka qenë aspak e mirë. Ndjesi përzierje, marrje mendsh, stres i ...

Në Shqipëri ka rreth 82 mijë të moshuar mbi 80 vjeç, sa po vaksinohen (përveç personaliteteve)?!

22 Shkurt, 2021 12:21|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Shqipëria ka filluar gradualisht procesin e vaksinimit, fillimisht me mjekët dhe personat mbi 80 vjeç, por deri tani vetëm me ata që kryeministri Rama i ka quajtur personalitete dh ...

“Kënaqësitë e ndaluara” të punës nga shtëpia…

4 Shkurt, 2021 15:53|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Ka nga ata që gjejnë te smart working disa kënaqësi nga të cilat nuk do të hiqnin dorë lehtësisht. Mbi këtë temë, shoqëria e njohur ruse, Kaspersky, e specializuar në zgjidhje sof ...

Përmirësimi i shëndetit mendor në vendin e punës, OBSH mbështet nismën

27 Janar, 2021 15:18|Kategoritë: Çështje, Si t'i bëjmë gjërat|

Ndërkohë që shumë kompani po përpiqen të rindërtojnë aspekte të ndryshme strukturore për shkak të pandemisë Covid-19, një grup i rëndësishëm CEO-sh po i nxit ato të investojnë në s ...

Danimarkë, kush punon deri vonë, nuk lë përshtypje të mirë te shefat e kolegët

25 Janar, 2021 14:56|Kategoritë: Çështje, Komunitet|

Danimarka është në vend të parë të klasifikimit të popujve më të lumtur. Po cila është arsyeja? Çfarë ka Danimarka që ne nuk e kemi? Një gjë shumë të rëndësishme, për të cilën ne s ...

Gabimi i parë i të rinjve kur ndjekin pasionin e tyre

21 Janar, 2021 11:58|Kategoritë: Çështje, Si t'i bëjmë gjërat|

Kur bëhet fjalë për të zgjedhur rrugën e duhur profesionale, shumë njerëz do të të thonë: “Ndiq pasionin”. Por kjo nuk është kaq e thjeshtë – dhe i kuptoj vështirësitë. Në 20 vite ...

Danimarkë, kush punon deri vonë, nuk lë përshtypje të mirë te shefat e kolegët

19 Janar, 2021 15:33|Kategoritë: Çështje, Si t'i bëjmë gjërat|

Danimarka është në vend të parë të klasifikimit të popujve më të lumtur. Po cila është arsyeja? Çfarë ka Danimarka që ne nuk e kemi? Një gjë shumë të rëndësishme, për të cilën ne s ...

Ide dhuratash për Krishtlindje, çfarë të dhuroni në kohërat e Covid

21 Dhjetor, 2020 13:00|Kategoritë: Çështje, Si t'i bëjmë gjërat|

Festat e këtij viti do të kushtëzohen nga emergjenca shëndetësore – më poshtë janë disa këshilla për dhurata praktike e smart, nga teknologjia, te pajisjet për shtëpinë dhe kohën e ...

Go to Top