Komunitet2018-05-25T11:41:44+02:00

Doktor” Google, 33% e shqiptarëve përdorin internetin për informacione shëndetësore

Interneti, ndër të tjera, është burim i madh informacioni për shëndetin. Sipas të dhënave të Eurostat, 33% e shqiptarëve të moshës 16-74 vjeç përdorën internetin për të kërkuar në Google informacione që u takojnë çështjeve të shëndetit në vitin 2020. Por në krahasim me vendet e tjera të Europës, Shqipëria dhe disa vende të tjera ...

Shqipëria, me numrin më të ulët të mjekëve për banorë edhe për 2019-n

Shqipëria renditet në vendin që kishte më pak mjekë për 10 mijë banorë në Europë, edhe në vitin 2019, sipas të dhënave të Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), të përditësuara në shkurt 2021. https://www.who.int/data/gho/data/indicators/indicator-details/GHO/medical-doctors-(per-10-000-population) Ndonëse me rritje, në krahasim me vitin 2016, kur ky tregues ishte 12.2, sërish Shqipëria ka më pak mjekë në dispozicion ...

Radha e vaksinimit, si mund të bëhet aplikimi on line në e-Albania

Nga disa e djeshme ka filluar zbatimi i vaksinimit të zgeruar në vend, pasi qeveria ditët e fundit nënshkroi marrëveshje me kompaninë turke si distributor i autorizuar nga firma kineze Sinovac për 1 mln vaksina, përveç vaksinave Pfizer dhe AstraZeneca, që deri tani kanë qenë në një numër të kufizuar si dhe Sputnik që ishte ...

Jeta Jonë

1604, 2020

Një shoqëri më e mirë mund të dalë nga bllokimi i pandemisë Covid-19

16 Prill, 2020 15:09|Jeta Jonë, Komunitet|

Historia tregon se disa kriza çojnë në përmirësimin e barazisë dhe qasjes ndaj ushqimit dhe kujdesit shëndetësor "Ne do të takohemi përsëri," tha Mbretëresha Elizabeth kohët e fund ...

Shiko më shumë artikuj

Çështje

704, 2021

Doktor” Google, 33% e shqiptarëve përdorin internetin për informacione shëndetësore

7 Prill, 2021 9:50|Çështje|

Interneti, ndër të tjera, është burim i madh informacioni për shëndetin. Sipas të dhënave të Eurostat, 33% e shqiptarëve të moshës 16-74 vjeç përdorën internetin për të kërkuar në ...

Shiko më shumë artikuj

Traditë

707, 2020

“Nuset” protestojnë kundër kufizimeve të Covid në Romë

7 Korrik, 2020 17:12|Komunitet, Traditë|

Një grup grash e vajza të veshura si nuse kryen një tubim në Romë për të protestuar për masat e sigurisë kundër koronavirusit që ndalojnë ceremonitë me shumë njerëz, siç janë mart ...

Si t’i bëjmë gjërat

1703, 2021

Studimi i Harvard: Smart working, punojmë më shumë se sa mendojmë

17 Mars, 2021 15:05|Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Smart working, vuajtje dhe kënaqësi. Nëse nuk do të kishte qenë pandemia, nuk do të kishim folur kaq shpesh për smart working. Megjithatë, periudha e vështirë në të cilën po jetojm ...

Shiko më shumë artikuj

Më të fundit

Go to Top