Si t’i bëjmë gjërat2018-03-01T13:50:38+01:00

Çfarë të bëni nëse nuk jeni gati të ktheheni në zyrë

10 Korrik, 2020 15:30|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Ka shumë arsye se pse mund të mos doni të ktheheni në zyrë. Nëse jetoni në një qytet, ndoshta është frika për të hipur në mjetet e transportit. Apo ndoshta kopshtet nuk janë hapur ...

Pesë mënyra se si një prodhues veshjesh u bë i rëndësishëm për shoqërinë gjatë COVID-19

7 Korrik, 2020 14:42|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Gjatë COVID-19, fitimi bëhet dytësor dhe drejtuesit e bizneseve kanë kohë të mjaftueshme për të pyetur veten nëse ia vlen që biznesi i tyre të ekzistojë. Lojtarët e industrisë që n ...

Investimi më i mirë që mund të bëni për karrierën tuaj

30 Qershor, 2020 15:41|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Për shumë njerëz, muajt e fundit kanë qenë një ushtrim durimi, veçanërisht në lidhje me progresin në karrierë. Shumë gjëra kanë mbetur pezull, bllokuar apo anuluar, aq sa mund të j ...

Puna vret. Për ta shmangur ka një mënyrë – më shumë autonomi

25 Qershor, 2020 14:59|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

“Stresi në punë vret” është një shprehje e përdorur gjerësisht, në bazën e së cilës qëndron një themel i fortë i së vërtetës. Ky është përfundimi i një studimi të fundit, i kryer n ...

Puna në distancë, çfarë mendojnë vërtet punëdhënësit dhe punonjësit

11 Qershor, 2020 16:23|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Sipas U.S. Census Bureau, thuajse një e treta e forcës së punës në Amerikë dhe gjysma e “punonjësve të informacionit” janë në gjendje që të punojnë nga shtëpia. Pavarësisht se numr ...

Mbingarkesa… punoni më pak dhe shpërfillni “propagandën produktivitet”

6 Qershor, 2020 11:04|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Koha e rikuperimit është çelësi drejt inovacionit dhe produktivitetit, thotë antropologia dixhitale, Rahaf Harfoush.   Në një anë, burnout (mbingarkesa) dhe në tjetrën, mbinga ...

Distancimi social dhe përdorimi i maskave zvogëlojnë rrezikun e marrjes së Covid-19, zbulon Lancet

2 Qershor, 2020 13:27|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Qëndroni 2 metra larg. Dhe, ndërsa qëndroni në këtë distancë, vini një maskë për fytyrën. “Studimi më gjithëpërfshirës deri më tani” zbuloi se distancimi social dhe ndoshta përdori ...

Më pak alkool e cigare, më shumë kafe dhe pastërti absolute, si po ndryshon konsumi i shqiptarëve pas COVID-19

1 Qershor, 2020 9:30|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Si po reagojnë konsumatorët ndaj pasojave të COVID-19. Ndryshimi i sjelljes konsumatore, nga rendja drejt detergjentëve dhe produkteve më të lira drejt uljes së konsumit për pijet ...

Para se të shkoni në pishinë, plazh ose liqen këtë verë, lexoni këtë

25 Maj, 2020 16:00|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Është pothuajse verë, dhe ditët sa vijnë e bëhen më të ngrohta. Çdokush dëshiron të shkojë në plazh, të luaj më top në rërë me plazhistë të tjerë dhe nga ana tjetër askush nuk do q ...

‘Hello’, distancim social. Mirupafshim shtrëngim duarsh

22 Maj, 2020 12:59|Kategoritë: Komunitet, Si t'i bëjmë gjërat|

Lindi shekuj më parë si simbol i paqes, një gjest që vërtetonte se ju nuk po mbanit në dorë një armë dhe me kalimin e kohës është bërë pjesë e thuajse të gjithë shkëmbimeve sociale ...