Për t’u treguar2018-05-25T11:44:24+00:00

Demaçi dhe Rugova, historia e parrëfyer e një mërie politike /gazetadita.al

Në fillimin e pranverës së vitit 1990, në një natë të vetme, ndoshta i gjithë qielli i Kosovës, u përflak nga pushkët. Ishte ndoshta hera e parë që kishte një dyndje të tillë nëpër rrugë, jo për të ripërsëritur demonstratat e një viti më parë, të cilat kishin pasur martirët e herojtë e tyre, si ...

45 vite nga revolta e Spaçit, të burgosurit rrëfejnë tmerrin

Përvjetori i 45-të i revoltës së të burgosurve politikë në burgun e Spaçit është ndryshe, sepse ata që vuajtën në burgjet e diktaturës dhe punuan në minierë sapo morën pensionin e dyfishtë për vitet e punës së detyruar, po ashtu kanë marrë dëmshpërblimin e plotë financiar prej 8 këstesh, kanë një sërë veprash muzeale dhe ...

Dokument i rrallë/ Kur Sigurimi i Shtetit përgjonte edhe fëmijët

Në mars të vitit 1957, një grup fëmijësh në Korçë u përndoqën nga organet e Partisë. Arsyeja? Bojskautizmi… disa e ngatërronin me boksin ndërsa të tjerë e konsideronin veprimtari reaksionare, kjo ishte qasja e regjimit të Hoxhës për një aktivitet që pavarësisht faktit se mund të kryhej nga fëmijë, me të merrej Sigurimi i Shtetit. ...

Histori

1005, 2018

Dokument i rrallë/ Kur Sigurimi i Shtetit përgjonte edhe fëmijët

10 Maj, 2018 15:15|Histori, Për t'u treguar|

Në mars të vitit 1957, një grup fëmijësh në Korçë u përndoqën nga organet e Partisë. Arsyeja? Bojskautizmi… disa e ngatërronin me boksin ndërsa të tjerë e konsideronin veprimtari ...

Shiko më shumë artikuj

Përjetime

3107, 2018

Demaçi dhe Rugova, historia e parrëfyer e një mërie politike /gazetadita.al

31 Korrik, 2018 15:50|Për t'u treguar, Përjetime|

Në fillimin e pranverës së vitit 1990, në një natë të vetme, ndoshta i gjithë qielli i Kosovës, u përflak nga pushkët. Ishte ndoshta hera e parë që kishte një dyndje të tillë nëpër ...

Shiko më shumë artikuj

Si na shikojnë

1704, 2018

“Nacionalizmi shqiptar, bastioni i vetëm kundër ambicieve të Erdogan në Ballkan

17 Prill, 2018 11:20|Për t'u treguar, Si na shikojnë|

Gazeta greke “Ekathimerini” thotë se nacionalizmi i shqiptarëve është i vetmi mjet për të ndaluar ambicien e Presidentit turk Rexhep Tajip Erdogan në Ballkan. Përmes një editorial ...

Më të fundit