Jeta Jonë2018-03-01T12:17:35+01:00

Një shoqëri më e mirë mund të dalë nga bllokimi i pandemisë Covid-19

16 April, 2020 15:09|Categories: Jeta Jonë, Komunitet|

Historia tregon se disa kriza çojnë në përmirësimin e barazisë dhe qasjes ndaj ushqimit dhe kujdesit shëndetësor "Ne do të takohemi përsëri," tha Mbretëresha Elizabeth kohët e fund ...

Bllokimi është eksperimenti më i madh psikologjik në botë – dhe ne do të paguajmë çmimin

13 April, 2020 17:17|Categories: Jeta Jonë, Komunitet|

Në mesin e viteve 1990, Franca ishte një nga vendet e para në botë që adoptoi një qasje revolucionare për pasojat e sulmeve terroriste dhe katastrofave. Përveç shtimit të spitaleve ...

Shqiptarët, të dytët për të marrë nënshtetësi europiane, 430 mijë nga viti 2002

7 April, 2020 16:21|Categories: Jeta Jonë, Komunitet|

Përfitimet që merr nga zotërimi i një pasaporte EU kanë shtyrë shumë shqiptarë që të aplikojnë për t’u pajisur me një të tillë. Edhe në 2018-n, aplikimet kapën një shifër rekord… ...

Puna nga shtëpia po rrit produktivitetin, por njerëzit po punojnë më shumë

3 April, 2020 16:10|Categories: Jeta Jonë, Komunitet|

Natyrisht, jo të gjithë profesionet mund të zhvillohen duke mos qenë fizikisht në vendin e punës. Ata, që në këto ditë izolimi të detyruar, kanë pasur mundësinë të punojnë “smart w ...

Dashuria në kohën e koronavirusit. Sugjerime për çiftet që nuk duan të shtyjnë ditën e dasmës

18 March, 2020 14:00|Categories: Jeta Jonë, Komunitet|

Duke u futur në dasmë, të ftuarit mirëpriten nga servues që mbajnë tabaka argjendi plot dezinfektues dore dhe gota e shampanjës ofrohet nga një kamerier i veshur me një dorezë të b ...

Familjet e arsimuara shpenzojnë dyfish më shumë në muaj se ato pa arsim

10 March, 2020 18:22|Categories: Jeta Jonë, Komunitet|

Padyshim që shpenzimet e familjes lidhen ngushtë me të ardhurat që siguron familjarët, dhe sigurisht që ato janë më të larta kur kryefamiljari është me arsim të lartë. Familjet fi ...

Krishtlindjet si ditë pushimi zyrtar, zbuloni sa ditë përfitojnë shtetet kudo në botë (Shqipëria vetëm një!)

26 December, 2019 10:13|Categories: Jeta Jonë, Komunitet|

Ditët e pushimit janë një moment i rëndësishëm për të gjithë familjet që të mblidhen bashkë apo edhe për individë të caktuar që të pushojnë nga ditët e gjata dhe stresuese të punës ...

Tërmeti shkatërrues, pasojat e “rënies” së Durrësit në ekonominë e vendit

3 December, 2019 11:25|Categories: Jeta Jonë, Komunitet|

Në sfond të emergjencës për jetët e gjalla dhe dhimbjes për jetët e humbura, qyteti i dytë më i madh në vend, Durrësi, ka pushuar se jetuari. Ngjan me një fantazme në buzëmbrëmje. ...

Tetori i sensibilizimit për kancerin e gjirit dhe rastet në rritje në Shqipëri…

7 October, 2019 11:57|Categories: Jeta Jonë, Komunitet|

Kanceri i gjirit është një nga llojet më të zakonshme të kancerit tek gratë. Rreth 1 në 8 gra të lindura sot në Shtetet e Bashkuara u shfaqet kanceri i gjirit në një moment në jetë ...

Go to Top