Jetë2018-05-25T11:42:27+02:00

Si të kaloni një ditë pushim?

Hapi 1: Mos harroni ta bëni në të vërtetë pushim 😊   Me jetën tonë të punës që po pengon atë personale tani më shumë se kurrë, duke qenë se pandemia e puna nga shtëpia ka zgjatur orarin e punës. Mos harrojmë që situata pandemike ka kufizuar edhe udhëtimin. Lind pyetja: a kemi vërtet ditë ...

Pesë shenjat e një personi shumë inteligjent

Ka arsye të rëndësishme që përcaktojnë mprehtësisë mendore të një personi. Për shembull, nëse jeni duke marrë këshilla, intervistuar ose duke komunikuar, kjo ju ndihmon të dini se me çfarë po punoni. Shumë nga menaxherët më të mirë kanë aftësi të shkëlqyer për leximin e audiencës së tyre. 1. Ata praktikojnë ‘përulësinë’ intelektuale Intervistimi është ...

Hendeku gjinor, Shqipëria renditet e 25-a në botë, më mirë me fuqizimin politik

Shqipëria renditet në vendin e 25 në botë nga 156 shtete, në Indeksin e hendekut Gjinor të vitit 2021, të publikuar nga Forumi Ekonomik Global, duke hyrë ndër vendet ku diferenca mes femrave dhe meshkujve është më e ulët dhe shumë më lart se shtetet e rajonit. Hendeku gjinor në Shqipëri është më i ulët ...

Udhëtime

1603, 2021

Eurostat: Net-qëndrimet e turistëve në Shqipëri ranë me 27% në 2020-n

16 Mars, 2021 10:00|Komunitet, Udhëtime|

Viti 2020 nisi mbarë për turizmin, me rritje të net-qëndrimeve të turistëve në janar e në shkurt, por më pas mori një kthesë të papritur për shkak të kufizimeve që u vunë si rrjedh ...

Shiko më shumë artikuj

Vende

1803, 2021

Tregu i fluturimeve nuk rimëkëmbet; Eurostat: Në Shqipëri është i përgjysmuar

18 Mars, 2021 14:41|Turizëm, Vende|

Tregu i fluturimeve nuk ka arritur të rimëkëmbet as në dy muajt e parë të këtij viti. Eurostat raportoi ecurinë e fluturimeve tregtare për vendet e Europës, përfshirë dhe Shqipërin ...

Shiko më shumë artikuj

Ushqim

2404, 2020

10 pyetje praktike lidhur me konsumimin e ushqimeve dhe produkteve gjatë pandemisë

24 Prill, 2020 11:30|Jetë, Ushqim|

Çdo ditë konsumatori ndiehet i frikësuar në lidhje me konsumin e ushqimeve, sa të rrezikuar jemi dhe a mund të merren masa vetjake për të minimizuar rrezikun e infektimit COVID19. ...

Shiko më shumë artikuj

Stil & Design

203, 2021

Shkolla e parë në botë, e printuar në 3D, po merr formë në Madagaskar

2 Mars, 2021 13:45|Komunitet, Stil & Design|

Printimi 3D ndërton objekte të forta, shtresë pas shtrese, duke krijuar më pak mbetje krahasuar me metodat e prodhimit tradicional Një projekt i ri në Madagaskar po ndryshon blloqe ...

Shiko më shumë artikuj

Më të fundit

Go to Top