Sociale2018-03-01T09:37:39+01:00

Raporti: Familjet shqiptare janë ndër më të pamundurat në rajon për të paguar borxhet

23 Nëntor, 2020 11:46|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Familjet borxhlie në Rumani dhe Shqipëri harxhojnë gati 1 të katërtën e të ardhurave mujore për të shlyer këstet e borxhit. Për këtë arsye janë më të predispozuara për tu prekur ng ...

Në emergjencën e Covid, shpenzimet ulen për shëndetësinë, rriten për mjedisin!

19 Nëntor, 2020 14:58|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Sistemet publike të shëndetësisë në të gjithë botën janë vënë në presionin e shpenzimeve të larta për përballimin e emergjencës që ka krijuar pandemia Covid-19, por në Shqipëri ka ...

Familjet në Fier, Gjirokastër dhe Tiranë shpenzojnë më shumë për udhëtime

16 Nëntor, 2020 13:04|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Ulja e çmimeve të naftës i ka reduktuar shpenzimet e familjeve shqiptare për të udhëtuar vitin e kaluar. Në të gjithë vendin, familjet shpenzuan mesatarisht 5,9% të totalit për ud ...

84% e bizneseve deklarojnë se janë prekur nga kriza. Koha e kthimit në normalitetit pritet të jetë 10 muaj

13 Nëntor, 2020 11:17|Kategoritë: Lajme, Sociale|

84% e bizneseve shqiptare deklarojnë se janë prekur nga kriza e pandemisë. Banka e Shqipërisë ka kryer dy anketa për efektet e Covid-19 në aktivitetin e biznesit, si pjesë e vrojti ...

KE miraton 103.3 mln euro për rimëkëmbjen ekonomike dhe integrimin e Shqipërisë në rrugën europiane

12 Nëntor, 2020 16:17|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Komisioni Europian ka miratuar një paketë prej 103.3 milionë euro për të mbështetur Shqipërinë. Programi i miratuar përqendrohet në çështjet thelbësore për pranimin e Shqipërisë në ...

Anketa e pagave: Femrat paguhen 6.8% më pak se burrat, rroga bruto 50,700 lekë në muaj në vitin 2019

11 Nëntor, 2020 14:19|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Ndërmarrjet me mbi 10 punonjës kishin punësuar 422 mijë persona më 2019, me një pagë mesatare mujore bruto 50,735 lekë. Rezultati doli në një anketë që INSTAT realizoi për herë të ...

OBSH: 8% e familjeve në Shqipëri ranë në varfëri nga shpenzimet e larta për shëndetin

10 Nëntor, 2020 10:32|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Një analizë e re e Organizatës Botërore të Shëndetësisë për Shqipërinë zbulon se pagesat nga xhepi për shëndetin janë një burim kryesor i vështirësive financiare për njerëzit në Sh ...

Shqipëria, e gjashta në Europë për rritjen e lartë të borxhit gjatë pandemisë, por e fundit për mbështetjen për ekonominë!

9 Nëntor, 2020 10:00|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Në fund të 6 mujorit të parë 2020, borxhi publik në vend arriti në 80% të prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB), me një rritje prej 13.8 pikë përqindje në krahasim me fundin e 2019-s, ...

Aq shumë është shkelur ligji i buxhetit, saqë do të ishin paguar 65 mln euro lekë gjoba më 2019

6 Nëntor, 2020 11:14|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Nëse do të ishin aplikuar gjoba aq herë sa nuk është respektuar ligji i buxhetit do të ishin arkëtuar 8 miliardë lekë ose 65 milionë euro në arkën e shtetit, përllogarit Kontrolli ...

Raporti i OECD: Shqipëria jo vetëm që ka pak fonde për arsim, por as nuk i mirëpërdor ato

4 Nëntor, 2020 14:32|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Shqipëria ofron një ndër normat më të ulëta të financimeve për arsimin në raport me Prodhimin e Brendshëm Bruto (PBB), pak më shumë se 3% të PBB-së saj. Financimet për edukimin jan ...