Bota2018-03-01T15:05:15+01:00

WEF: Deri në vitin 2025, gjysma e punëve do të bëhet nga robotët

21 Tetor, 2020 14:14|Kategoritë: Bota, Përreth|

Gjysma e të gjitha detyrave/proceseve të punës do të bëhen nga makineritë deri në vitin 2025, një ndryshim që mund të përkeqësojë pabarazinë, parashikon një raport i Forumit Ekonom ...

Studimi amerikan: Rreziku për t’u infektuar me Covid në aeroplanë është i ulët nëse përdorni maska

16 Tetor, 2020 13:51|Kategoritë: Bota, Përreth|

Nëse po pyesni se sa e sigurt është të fluturoni në këto kohë, rezultati i këtij studimi mund t’iu qetësojë. Rreziku i ekspozimit ndaj koronavirusit në fluturime është shumë i ulët ...

Pasuria e miliarderëve në të gjithë botën kap rekorde në kohë pandemie

15 Tetor, 2020 14:29|Kategoritë: Bota, Para|

Pasuria totale e miliarderëve arriti, për herë të parë në histori, 10,2 trilionë dollarë në fund të korrikut 2020, duke prekur maja të reja dhe duke kapërcyer rekordin e mëparshëm ...

Pasaporta e Zelandës së Re është më e fuqishmja në botë, ajo shqiptare renditet në vendin e 17

6 Tetor, 2020 12:49|Kategoritë: Bota, Përreth|

Pasaporta e Zelandës së Re është pasaporta më e fuqishme në botë, sipas renditjes së re të Indeksit të Pasaportave për vitin 2020. Në renditje u përfshinë 193 vende anëtare të Komb ...

Gjeneva, qyteti me pagën minimale ‘më të lartë në botë’

5 Tetor, 2020 12:45|Kategoritë: Bota, Përreth|

Gjeneva, qyteti zviceran do të ketë ketë një pagë minimale prej 23 frangash zvicerane (25 dollarë) për orë, afërsisht  3,772 franga zvicerane (4,100 dollarë) në muaj, duke llogarit ...

Ndërsa numri i të vdekurve nga Covid-19 kaloi 1 milion, si krahasohet me vrasësit e tjerë më të mëdhenj?

2 Tetor, 2020 12:35|Kategoritë: Bota, Përreth|

Më shumë se një milion njerëz në të gjithë botën kanë humbur jetën si pasojë e koronavirusit në nëntë muaj, që nga regjistrimi i rastit të parë në Kinë. Sekretari i Përgjithshëm i ...

Vendet duhet të përmbushin këto pesë kritere përpara se të lehtësojnë bllokimet, thotë studimi

28 Shtator, 2020 14:30|Kategoritë: Bota, Përreth|

Vendet nuk duhet të lehtësojnë masat kufizuese të koronavirusit derisa të plotësojnë pesë kriteret, dhe shumë shtete nuk janë as afër tyre, sipas një analize të re të botuar në rev ...

Raporti/ Shtetet e pasura, tashmë kanë blerë më shumë se gjysmën e dozave të vaksinës

18 Shtator, 2020 15:30|Kategoritë: Bota, Përreth|

Shtetet e pasura, përfshirë, përfshirë Shtetet e Bashkuara, Britania dhe Japonia kanë blerë tashmë më shumë se gjysmën e furnizimit të pritur të vaksinës së koronavirusit, tha orga ...

Sondazhi global/ 74% e njerëzve janë të gatshëm të bëjnë një vaksinë të koronavirusit

1 Shtator, 2020 12:16|Kategoritë: Bota, Përreth|

Rreth tre të katërtat e njerëzve të anketuar në të gjithë botën thonë se do të ishin të gatshëm të bënin një vaksinë të koronavirusit nëse do të dilte, me më shumë entuziazëm në Ki ...