Si na shikojnë2018-03-01T14:53:33+01:00

“Nacionalizmi shqiptar, bastioni i vetëm kundër ambicieve të Erdogan në Ballkan

17 Prill, 2018 11:20|Kategoritë: Për t'u treguar, Si na shikojnë|

Gazeta greke “Ekathimerini” thotë se nacionalizmi i shqiptarëve është i vetmi mjet për të ndaluar ambicien e Presidentit turk Rexhep Tajip Erdogan në Ballkan. Përmes një editorial ...

Shkrimi i 1885 në gazetën Franceze: Gratë suliote, këto heroina shqiptare me një fund tragjik

13 Prill, 2018 18:36|Kategoritë: Për t'u treguar, Si na shikojnë|

Gazeta franceze, « Le Petit Parisien », ka botuar, me 6 tetor 1885, në faqen n°2, një shkrim që trajton rolin e grave në luftë dhe mban titullin « Les femmes soldats – Gratë ushtar ...

The Washington Post për protestën e kuksianëve

5 Prill, 2018 10:40|Kategoritë: Për t'u treguar, Si na shikojnë|

Opozita ka bllokuar katër kryqëzime kryesore të Shqipërisë në një protestë anti-qeveritare duke e akuzuar atë për lidhje me krimin e organizuar dhe për rritjen e taksave e varfëris ...

Turistët e huaj në Shqipërinë e para viteve ’90, si akomodoheshin në Hotel Dajti

23 Shkurt, 2018 16:06|Kategoritë: Për t'u treguar, Si na shikojnë|

Gjatë periudhës së regjimit komunist, edhe pse turizmi nuk konsiderohej degë prioritare e ekonomisë, sërish nuk kanë munguar turistët e huaj. Në vitet ’50 do të krijohej ndërmarrja ...