Kulturë2018-05-25T11:42:41+02:00

Amsterdam, tour virtual në strehimin e fshehtë të Anna Frank

Ekzistojnë vende, si Shtëpia e Anna Frank-ut, të cilat na bëjnë të ndiejmë dëshpërimin dhe dhimbjen, por edhe forcën, këmbënguljen dhe qëndrueshmërinë e atyre që jetuan horrorin e Luftës së Dytë Botërore. Ndodhemi në Amsterdam, në strehën e fshehtë brenda së cilës jetoi Anna Frank së bashku me familjen dhe refugjatë të tjerë, gjatë viteve ...

Netflix kapërcen 200 milionë abonentë në 2020

Netflix, i cili u krijua në vitin 1997, si një kompani për marrjen me qira dhe dërgimin e DVD-ve me postë, arriti të martën një rekord të ri, duke u konsoliduar së fundi si një ndër shoqëritë më të fuqishme në Hollywood. Shërbimi i streaming deklaroi se tashmë ka më shumë se 200 milionë abonentë ...

Ukraina kërkon që Çernobili të bëhet Trashëgimi e UNESCO-s, 20 vjet pas mbylljes së centralit

Incidenti i Çernobilit në vitin 1986 është më i rëndi që ka ndodhur në një central bërdhamor, duke e klasifikuar si katastrofë e nivelit 7   Më 15 dhjetor 2000 u fik reaktori 3 i centralit bërthamor të Çernobilit, që mbylli zyrtarisht funksionin, në harkun kohor të 14 vjetëve nga incidenti tragjik bërthamor në mëngjesin ...

Muzik

Load More Posts

Film

Load More Posts

Libra

810, 2020

Poetja amerikane, Louise Glück, fiton Çmimin Nobel për Letërsinë

8 October, 2020 16:13|Kulturë, Libra|

Çmimi Nobel për Letërsinë, këtë vit iu dha poetes amerikane Louise Glück, “për zërin e saj të pagabueshëm poetik, që me një bukuri të ashpër e bën universale ekzistencën individual ...

Art pamor

102, 2021

Amsterdam, tour virtual në strehimin e fshehtë të Anna Frank

1 February, 2021 15:12|Art pamor, Kulturë|

Ekzistojnë vende, si Shtëpia e Anna Frank-ut, të cilat na bëjnë të ndiejmë dëshpërimin dhe dhimbjen, por edhe forcën, këmbënguljen dhe qëndrueshmërinë e atyre që jetuan horrorin e ...

610, 2020

Të bësh art me maskat

6 October, 2020 15:28|Art pamor, Kulturë|

Veprat e artistit gjerman Steffen Kraft synojnë rizhvillimin simbolik të objektit simbol të “normalitetit të ri”, me të cilin do të duhet ende të mësohemi Maskat kanë hyrë me dhunë ...

Load More Posts

Më të fundit

Go to Top