Edhe në kohë pandemie, bizneset e huaja transferuan jashtë 258 mln euro fitime

2020-09-18T12:31:47+02:0018 Shtator, 2020 12:31|Kategoritë: Lajme, Rend dhe ligji|

Transferimi i fitimeve nga investitorët e huaj rezultoi në nivele të larta edhe në tremujorin e dytë të vitit, pavarësisht efekteve të pandemisë. Të dhënat e Bankës së Shqipërisë t ...

Baret, restorantet, hotelet dhe fabrikat shkurtuan stafet me 13-32% për shkak të pandemisë

2020-09-17T13:50:24+02:0017 Shtator, 2020 13:50|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Baret, restorantet, hotelet, fabrikat ishin linjat që shkarkuan më shumë punonjës nga puna për shkak të pandemisë në tremujorin e dytë të vitit. Kufizimet e lëvizjeve u shtrinë për ...

Zbuloni se në cilat punë shqiptarët punojnë me orë më të zgjatura; Administrata më me fat

2020-09-16T10:26:55+02:0016 Shtator, 2020 10:26|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Në disa sektorë punonjësit shfrytëzohen në punë me shumë se përcaktimet në kodin e punës, pa përfituar shpërblime për orët shtesë. Sipas të dhënave të INSTAT punonjësit e tregtisë, ...

50 mijë persona dolën të papunë në 6-mujorin e parë, por papunësia nuk u rrit?! Mbi 80% e tyre u klasifikuan si “joaktivë”

2020-09-14T10:42:14+02:0014 Shtator, 2020 10:42|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Numri i të punësuarve në vend në fund të 6-mujorit të parë 2020 ra me 50 mijë persona në raport me fundin e 2019-s, sipas të dhënave të Anketës së Forcave të Punës së INSTAT, me nj ...

Raporti i DASH: Shqipëria, vend i vështirë për të bërë biznes, problem korrupsioni, prokurimet, PPP-të

2020-09-10T12:36:35+02:0010 Shtator, 2020 12:36|Kategoritë: Lajme, Rend dhe ligji|

Raporti i departamentit Amerikan të Shtetit (DASH) për klimën e investimeve për vitin 2020 sërish e citon Shqipërinë si një nga vendet e vështira për të bërë biznes. “Pavarësisht n ...

509 hektarë pyje u “zhdukën” gjatë 5 viteve të fundit

2020-09-10T10:27:52+02:0010 Shtator, 2020 10:22|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Shqipëria është një vend i pasur me pyje e kullota, por sipërfaqja e tyre po ulet, si rrjedhojë e dukurive natyrore, shfrytëzimit pa kriter, apo edhe zjarreve. Në  vitin 2019,  fo ...

Viti i tërmetit ishte “i begatë” për sigurimet: Fitimet u rritën, tregu arrin në 2.32% të PBB-së

2020-09-09T10:55:21+02:009 Shtator, 2020 10:55|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Vitin e kaluar, tregu i sigurimeve në Shqipëri u përball me fatkeqësi natyrore të paprecedenta që nga ekzistenca e tij. Por, megjithë tërmetet dhe një rritje modeste me 4% të prime ...

Blerjet me kartë arritën në 210 milionë euro vitin e kaluar. Por përbëjnë vetëm 11% të veprimeve

2020-09-08T10:04:13+02:008 Shtator, 2020 10:04|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Shqiptarët vazhdojnë ta përdorin kartën bankare kryesisht për të tërhequr pagën nga bankomatet. Të dhënat e Bankës së Shqipërisë tregojnë se tërheqjet e parasë cash dominojnë, me m ...

KLSH: Zonës historike në Tiranë dhe asaj tek Liqeni iu ndryshuan kufijtë për të ndërtuar

2020-09-03T11:59:07+02:003 Shtator, 2020 11:59|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Në Bashkinë e Tiranës janë ndryshuar kufijtë për zonën historike të kryeqytetit, për hir të ndërtimeve të reja. Për herë të fundit kjo zonë ishte përcaktuar si e tillë me një vendi ...

FMN analizon reformat për stabilitetin fiskal, borxhet e prapambetura u rikthyen, nuk ka kapacitet për monitorimin e PPP-ve

2020-09-02T15:23:12+02:002 Shtator, 2020 11:21|Kategoritë: Lajme, Sociale|

Shqipëria ka bërë përpjekje të mëdha për të hartuar rregullore dhe ligje që e forcojnë transparencën dhe minimizojnë rrezikun fiskal për financat publike, por nuk i ka kapacitetet ...