Përreth2018-05-25T11:44:30+02:00

Sa pemë ka në Tokë? Hartat e reja dhe studimet mbi biomasën bimore

Rreth tre trilionë, që do të thotë 3.040.000.000.000 pemë. Global Tree Density është harta që mat, edhe pse në mënyrë jo të saktë, dendësinë e pemëve. Nëse klikoni mund të merrni më shumë detaje për të pasur një ide më të qartë të zonave pyjore. Por studimin që vlerëson numrin e saktë të pemëve e ...

ILO përllogarit se Shqipëria ka punësimin informal sa 3-fishi i Rajonit, rroga e “zarfit” dominon

Organizata Ndërkombëtare e Punës (ILO) përllogarit se Shqipëria ka punësimin ne të zezë gati dyfish më të lartë se mesatarja europiane dhe një nga nivelet më të larta në rang europian. Sipas të dhënave që i takojnë vitit 2019, ILO përllogarit se punësimi informal në Shqipëri është 56.7 për qind e totalit të punësuarve. Pas ...

Varianti britanik 64% më vdekjeprurës sesa llojet e mëparshëm të Covid-19, thotë studimi

Varianti i koronavirusit që u shfaq fillimisht në Britani dhe tani po përhapet gjerësisht në botë është 64 për qind më vdekjeprurës sesa llojet para-ekzistuese, sipas një studimi të botuar sëfundmi. Më herët, në janar, ishin autoritetet britanike ato që paralajmëruan se varianti ishte dukshëm më i transmetueshëm, dhe thanë se besohej se ishte deri ...

Gjeopolitikë

2004, 2018

Kongresi Amerikan: Rusia kërcënon Ballkanin, nuk presim që BE t’i zgjidhë problemet

20 Prill, 2018 13:22|Gjeopolitikë, Përreth|

Shtetet e Bashkuara duhet të vazhdojnë angazhimin për të ndihmuar vendet e Ballkanit Perëndimor, u shprehën pjesëmarrësit në një seancë dëgjimore të zhvilluar dje në Nënkomisionin ...

Rajoni

1203, 2021

ILO përllogarit se Shqipëria ka punësimin informal sa 3-fishi i Rajonit, rroga e “zarfit” dominon

12 Mars, 2021 13:26|Përreth, Rajoni|

Organizata Ndërkombëtare e Punës (ILO) përllogarit se Shqipëria ka punësimin ne të zezë gati dyfish më të lartë se mesatarja europiane dhe një nga nivelet më të larta në rang europ ...

Shiko më shumë artikuj

BE

1003, 2021

Besimi i shqiptarëve te Bashkimi Europian, rënie të ndjeshme më 2019

10 Mars, 2021 13:36|BE, Komunitet|

Ecejaket për fillimin e negociatave dhe zgjatja përtej pritshmërive e procesit të integrimit në BE duket se e kanë ndikuar negativisht besimin e shqiptarëve te Bashkimi Europian. R ...

Shiko më shumë artikuj

Bota

1803, 2021

Sa pemë ka në Tokë? Hartat e reja dhe studimet mbi biomasën bimore

18 Mars, 2021 15:47|Bota, Përreth|

Rreth tre trilionë, që do të thotë 3.040.000.000.000 pemë. Global Tree Density është harta që mat, edhe pse në mënyrë jo të saktë, dendësinë e pemëve. Nëse klikoni mund të merrni m ...

Shiko më shumë artikuj

Më të fundit

Go to Top