Rajoni2018-03-01T14:55:48+01:00

The Economist: Ballkani po mbetet pa njerëz, popullsia e Shqipërisë pritet të tkurret me 26% deri në 2050

21 Gusht, 2020 15:17|Kategoritë: Përreth, Rajoni|

“Po plaken, po vdesin, po largohen”. Kështu titullohet një artikull i fundit i revistës së njohur The Economist, ku trajtohet fenomeni i tkurrjes së popullsisë së vendeve të Ballk ...

Kroacia vendos karantinë 14-ditore për katër vende nga Ballkani, përfshihet edhe Kosova

25 Qershor, 2020 14:14|Kategoritë: BE, Rajoni|

Kroacia ka vendosur përsëri karantinë për vizitorët nga katër fqinjët e saj nga Ballkani pas një vale të dytë të koronavirusit në rajon. Udhëtarët nga Bosnja, Serbia, Kosova dhe Ma ...

Gratë që kërkojnë punë kanë përgatitje më të lartë universitare sesa burrat

9 Qershor, 2020 16:14|Kategoritë: Përreth, Rajoni|

Gjatë këtij viti në Kosovë në kërkim të punës janë regjistruar rreth 38 mijë qytetarë, ku 60 për qind e tyre janë të pashkolluar. Instituti për Studime të Avancuara GAP, përmes rap ...

Nikos Kocias: Pas marrëveshjes, do dëgjoni budallallëqe nga të dyja palët!

20 Prill, 2018 13:52|Kategoritë: Përreth, Rajoni|

Në një intervistë për mediat vendase, Ministri i Jashtëm grek, Nikos Kocias u shpreh optimist se negociatat me Shqipërinë do të jenë finalizuar deri në fund të muajit të ardhshëm, ...

Merkel paralajmëron Ballkanin për ndikimin në rritje të Kinës

11 Mars, 2018 15:22|Kategoritë: Përreth, Rajoni|

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, paralajmëroi se Kina nuk duhet t’i lidhë investimet e saj në Ballkanin Perëndimor me kërkesat politike. “Nuk kam asnjë kundërshtim ndaj faktit s ...