BE2018-03-01T14:56:25+01:00

Europa është në një ‘pikë vendimtare’ në valën e saj të dytë të virusit

24 Shtator, 2020 15:43|Kategoritë: BE, Përreth|

Europa është në një pikë “vendimtare” në trajtimin e valës së dytë të koronavirusit, paralajmëroi komisionerja për Shëndetësinë në Bashkimin Europian, duke shtuar se veprimet që do ...

Europa do të shohë rritje të numrit të viktimave në tetor e nëntor, paralajmëron OBSH

14 Shtator, 2020 14:55|Kategoritë: BE, Përreth|

Organizata Botërore e Shëndetësisë paralajmëron se Europa do të shohë një rritje të rasteve ditorë të vdekjeve nga Covid-19, sipas drejtorit të OBSH për unionin. “Do të bëhet më e ...

Sa dëme ka shkaktuar Covid-19 në qytetet e mëdha perëndimore?

4 Korrik, 2020 17:22|Kategoritë: BE, Përreth|

Deri vonë, qytetet e mëdha të botës ishin të pandalshme. Çdo vit, qytete si Nju Jorku, Londra dhe Parisi pasuroheshin dhe populloheshin gjithnjë e më tepër. Që nga fillimi i shekul ...

Kroacia vendos karantinë 14-ditore për katër vende nga Ballkani, përfshihet edhe Kosova

25 Qershor, 2020 14:14|Kategoritë: BE, Rajoni|

Kroacia ka vendosur përsëri karantinë për vizitorët nga katër fqinjët e saj nga Ballkani pas një vale të dytë të koronavirusit në rajon. Udhëtarët nga Bosnja, Serbia, Kosova dhe Ma ...

Vendet më të mira për të punuar e për të bërë biznes

20 Qershor, 2020 12:03|Kategoritë: BE, Përreth|

Ndërkohë që vendet e mëdha luftojnë për dominimin ekonomik, kombet më të vogla mund të jenë në të vërtetë vende më efektive për njerëzit për të punuar dhe për të bërë biznes – sipa ...

Europa rihap kufijtë/Franca, Belgjika, Greqia heqin kufizimet, disa vende duhet të presin edhe pak

15 Qershor, 2020 11:15|Kategoritë: BE, Përreth|

Ndërsa vendet europiane po dalin nga bllokimi i Covid-19, duke hequr kufizimet e udhëtimit për të ringjallur industritë e tyre turistike, Bashkimi Europian ka synuar që të koordino ...

Qiproja do të paguajë kostot e pushimeve të turistëve që infektohen në ishull

29 Maj, 2020 11:38|Kategoritë: BE, Përreth|

Qiproja është zotuar të mbulojë të gjitha shpenzimet e pushimeve për këdo që testohet pozitivisht gjatë udhëtimit në ishull. Në një letër të bërë publike një ditë më parë, qeveria ...

Universiteti i Kembrixhit zhvendos të gjithë mësimin online për vitin akademik 2020-21

20 Maj, 2020 11:26|Kategoritë: BE, Përreth|

Universiteti i Kembrixhit po zhvendos të gjithë klasat mësimore online për vitin e ardhshëm akademik, deri në verën e vitit 2021, njofton universiteti. Kembrixh është universiteti ...