ILO përllogarit se Shqipëria ka punësimin informal sa 3-fishi i Rajonit, rroga e “zarfit” dominon

2021-03-12T11:27:20+01:0012 March, 2021 13:26|Categories: Përreth, Rajoni|

Organizata Ndërkombëtare e Punës (ILO) përllogarit se Shqipëria ka punësimin ne të zezë gati dyfish më të lartë se mesatarja europiane dhe një nga nivelet më të larta në rang europ ...

Shqipëria, më dobët se vendet e Ballkanit për të arritur nivelin e Gjermanisë

2021-01-27T11:12:54+01:0027 January, 2021 13:11|Categories: Përreth, Rajoni|

Të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor bënë hapa para në ngushtimin e hendekut ekonomik me standardet e Gjermanisë në vitin 2019, por Shqipëria pati rezultate më të dobëta se vend ...

100 kompanitë më të mëdha në rajon, asnjë nuk është nga Shqipëria

2020-11-05T13:31:52+01:005 November, 2020 13:31|Categories: Përreth, Rajoni|

Shqipëria nuk ka asnjë ndërmarrje mes 100 kompanive më të mëdha për nga xhiroja në Europën Juglindore. Në publikimin vjetor të SEE News, Shqipëria, Kosova dhe Mali i Zi janë vendet ...

The Economist: Ballkani po mbetet pa njerëz, popullsia e Shqipërisë pritet të tkurret me 26% deri në 2050

2020-08-21T15:24:28+02:0021 August, 2020 15:17|Categories: Përreth, Rajoni|

“Po plaken, po vdesin, po largohen”. Kështu titullohet një artikull i fundit i revistës së njohur The Economist, ku trajtohet fenomeni i tkurrjes së popullsisë së vendeve të Ballk ...

Kroacia vendos karantinë 14-ditore për katër vende nga Ballkani, përfshihet edhe Kosova

2020-06-25T14:14:59+02:0025 June, 2020 14:14|Categories: BE, Rajoni|

Kroacia ka vendosur përsëri karantinë për vizitorët nga katër fqinjët e saj nga Ballkani pas një vale të dytë të koronavirusit në rajon. Udhëtarët nga Bosnja, Serbia, Kosova dhe Ma ...

Gratë që kërkojnë punë kanë përgatitje më të lartë universitare sesa burrat

2020-06-09T16:14:33+02:009 June, 2020 16:14|Categories: Përreth, Rajoni|

Gjatë këtij viti në Kosovë në kërkim të punës janë regjistruar rreth 38 mijë qytetarë, ku 60 për qind e tyre janë të pashkolluar. Instituti për Studime të Avancuara GAP, përmes rap ...

Nikos Kocias: Pas marrëveshjes, do dëgjoni budallallëqe nga të dyja palët!

2018-05-09T13:14:06+02:0020 April, 2018 13:52|Categories: Përreth, Rajoni|

Në një intervistë për mediat vendase, Ministri i Jashtëm grek, Nikos Kocias u shpreh optimist se negociatat me Shqipërinë do të jenë finalizuar deri në fund të muajit të ardhshëm, ...

Merkel paralajmëron Ballkanin për ndikimin në rritje të Kinës

2018-03-21T15:36:27+01:0011 March, 2018 15:22|Categories: Përreth, Rajoni|

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, paralajmëroi se Kina nuk duhet t’i lidhë investimet e saj në Ballkanin Perëndimor me kërkesat politike. “Nuk kam asnjë kundërshtim ndaj faktit s ...

Go to Top